Social

#temperaturi ridicate #canicula #starea vremii #cod portocaliu canicula

Cod portocaliu de canicula pana duminica: Temperaturile pot ajunge si la 42 de grade

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, o avertizare de cod galben si portocaliu pentru intreaga tara, valabila in intervalul 23 - 26 august.

Avertizarea cod portocaliu vizeaza urmatoarele judete: Arges, Olt, Teleorman, Dambovita, Prahova, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Bihor, Arad, Timis, Caras-Severin, Hunedoara, Alba, Gorj, Mehedinti, Dolj, Valcea.

"Pe parcursul zilei de joi (23 august), canicula se va intensifica in regiunile sudice, iar in zilele urmatoare (24, 25 si 26 august) si in cele vestice. In Campia de Vest, Campia Romana si sud-vestul Transilvaniei, temperaturile maxime se vor situa frecvent intre 38 si 41 de grade, in Lunca Dunarii se vor inregistra izolat si 42 de grade, iar disconfortul termic va fi deosebit de accentuat", se arata in avertizarea ANM.

In restul tarii, meteorologii anunta cod galben de canicula valabil tot pana duminica. Maximele termice se vor situa frecvent intre 35 si 38 de grade in toate zonele de campie, deal si podis. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va atinge si local va depasi pragul de 80 al disconfortului termic.

Sursa foto: ANM

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea