Social

#avertizare vreme rea #cod galben #cod portocaliu #vreme rea

Cod galben si portocaliu de vreme rea! Efectele ciclonului asupra Romaniei

Efectele ciclonului format in Marea Neagra incep sa se faca resimtite in Romania. Administratia Nationala de Meterologie (ANM) a emis doua avertizari de tip cod galben si portocaliu de vreme rea. Totodata, ANM anunta ca ploile vor continua si in urmatoarele zile pe teritoriul Romaniei.

COD GALBEN de vreme rea

In intervalul 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00 cea mai mare parte a Romaniei se afla sub avertizare de tip cod galben de vreme rea. Sunt anuntate ploi insemnate cantitativ si instabilitate atmosferica.

“In intervalul mentionat in Muntenia, Moldova, Oltenia si in Dobrogea si in cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua insemnat cantitativ si vor fi perioade cu manifestari de instabilitate atmosferica. Aversele vor avea si caracter torential, pe alocuri vor fi insotite de descarcari electrice si de intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si pe arii restranse 40...50 l/mp.

Fenomene specifice instabilitatii atmosferice se vor semnala pe alocuri si in celelalte regiuni.

Vremea se va mentine in general instabila pana la inceputul saptamanii viitoare.”, avertizeaza ANM.

COD PORTOCALIU de vreme rea

In intervalul 18 iunie, ora 12:00 – 19 iunie, ora 23:00, 12 judete se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de vreme rea, fiind anuntate ploi torentiale care, izolat, vor ajnge la 60-80l/mp.

"In judetele Bacau, Galati, Vrancea, Braila, Ialomita, Calarasi, Buzau, Prahova si in zona de munte a judetelor Dambovita, Arges, Brasov si Covasna va ploua abundent si se vor acumula cantitati de apa de 40...50 l/mp si izolat 60...80 l/mp.

Ploi abundente vor fi pe spatii mici si in celelalte judete din Muntenia si Moldova.", avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

In Bucuresti, in perioada 18 iunie, ora 10:00 – 19 iunie, ora 23:00, vremea va fi instabila.  Cerul va fi mai mult noros si vor fi averse si posibil descarcari electrice. In tot intervalul se vor acumula cantitati insemnate de apa, in medie de 30...40 l/mp. Vantul va sufla slab si moderat, temporar cu intensificari, in general de 40...50 km/h. Temperaturile maxime se vor situa in jurul valorii de 22 de grade, iar temperatura minima din dimineata zilei de sambata va fi de 15...16 grade.

Surse foto: pexels.com, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea