Social

#cod galben #prognoza #meteo

Cod galben pentru vestul tarii : Vijelii in 15 judete si inundatii in opt

Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare de cod galben pentru vijelii in 15 judete din vestul Romaniei. Aceasta va intra in vigoare pe 6 mai, ora 20, si va expira pe 7 mai, tot la ora 20.00.

Astfel, in jumatatea de vest a tarii instabilitatea atmosferica se va accentua treptat incepand din dupa-amiaza zilei de joi, 6 mai, si se va manifesta prin averse, descarcari electrice , rafale de vant si chiar vijelii si, pe spatii restranse, caderi de grindina.

In cursul serii si al noptii in Oltenia, Banat, Crisana, Maramures, apoi si in vestul Transilvaniei ploile vor capata si un caracter torential , cantitatile de apa vor depasi pe alocuri 25 - 30 l/mp si izolat 50 l/mp.

Vineri, fenomenele asociate instabilitatii atmosferice vor aparea si in celelalte regiuni ale tarii, insa pe zone restranse si de intensitate mai redusa.

Avertizare de inundatii in vestul tarii
   
Hidrologii au emis joi si un cod galben de inundatii, incepand cu ora 20.00, fiind vizate opt judete din vestul tarii: Timis, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Hunedoara, Alba, Arad si Bihor

Hidrologii avertizeaza ca vor fi scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efect de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Avertizarea vizeaza raurile Bega, Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna, Motru, Cosustea, Drincea, Jiul superior, Strei, afluentii Muresului inferior, cursurile superioare si mijlocii ale Crisului Alb, Crisului Negru, Ariesului si afluentii lor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea