Social

#cod galben de viscol #atentionare meteo #viscol #vremea #starea vremii

Cod galben de viscol! Cum va fi vremea in Bucuresti, in urmatoarele zile

A venit iarna in Romania! Ninge in aproape toata tara, iar in 21 de judete este cod galben de viscol, inclusiv in Capitala.

COD GALBEN de viscol

Numeroase judete se afla sub atentionare de tip cod galben de viscol, pana astazi, 11 ianuarie, ora 14:00. In intervalul mentionat sunt vizate fenomene precum ninsori abundente, depunerea unui strat de zapada consistent si intensificari ale vantului. 

„In cursul noptii de duminica spre luni (10/11 ianuarie), insudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei, precum si in Muntii Banatului si in zona Carpatilor Meridionali, iar in prima parte a zilei de luni (11 ianuarie) mai ales in Muntenia si zona Carpatilor de Curbura vor predomina ninsorile, moderate si insemnate cantitativ si se va depune strat consistent de zapada, ce va depasi local 10...20 cm si izolat 30...40 cm.

Vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 45...55 km/h in regiunile sudice si de 60...70 km/h in Carpatii Meridionali si de Curbura, la altitudini de peste 1700 m, temporar viscolind ninsoarea.”, anunta ANM.

Vremea in urmatoarele zile

Pana pe data de 13 ianuarie, ora 10:00, ANM anunta precipitatii mai ales sub forma de ninsoare, in general moderate cantitativ si polei, in marea majoritate a teritoriului.

„In intervalul mentionat, vor fi perioade in care se vor semnala precipitatii in cea mai mare parte a tarii, iar in jumatatea de sud se vor acumula cantitati, local de peste 15...30 l/mp.

Temporar va ninge si se va depune strat de zapada, local consistent, iar in sudul Campiei Romane, Baragan si Dobrogea vor fi si intervale cu lapovita si ploaie si se va forma polei.

In a doua parte a saptamanii viitoare, vremea va deveni mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada. Local si temporar va mai ninge.”, anunta ANM.

Vremea in Bucuresti

Astazi  vremea va fi inchisa. Temporar se vor semnala precipitatii predominant sub forma de ninsoare si se va mai depune un strat nou de zapada in medie de 3-7 cm. Astfel la finalul intervalului este estimata o grosime a stratului de zapada, in general, de 8-15 cm. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari ce vor atinge la rafala viteze de 35-45 km/h. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad Celsius.

In perioada 12-13 ianuarie innorarile vor persista si temporar va mai ninge, dar vor fi si intervale cu lapovita si ploaie si conditii de polei. Vantul va sufla slab si moderat (rafale de 30-40 km/h). Vor fi maxime in jur de 1 grad Celsius, iar minemele vor fi cuprinse intre -2 si 0 grade Celsius.  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea