Social

#avertizare ANM #circulatie inchisa #polei #trafic #conditii meteo

Cod galben de polei in 11 judete. Circulatia ar putea fi inchisa

ANM a emis in aceasta dimineata o atentionare de cod galben de polei si si precipitatii mixte pentru Bucuresti si alte 11 judete din sudul tarii. Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania a anuntat ca circulatia ar putea fi inchisa pe anumite artere.

 

Potrivit ANM (Administratia Nationala de Meteorologie) atentionarea de cod galben de polei a fost emisa pentru Municipiul Bucuresti si pentru judetele Ilfov, Dambovita, Calarasi, Ialomita si Prahova, Teleorman, Giurgiu, Arges, in vestul judetului Arad, extremitatea vestica a judetului Timis si sudul judetului Caras-Severin, unde vor cadea precipitatii mixte de lapovita si chiar ploi, ce determina depuneri de polei, potrivit libertatea.ro.

In cursul noptii precipitatiile se vor transforma in ninsori in nord-estul tarii si in zonele montane. In sud-est se asteapta ploi.

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) a anuntat ca din cauza vremii nefavorabile si a depunerilor de polei, circulatia ar putea fi inchisa temporar, vederea actionarii imediate cu material antiderapant. Sunt luate in vizor in special drumurile nationale si autostrazile din Oltenia, Muntenia si Dobrogea, potrivit realitatea.net.

Centrul INFOTRAFIC le recomanda soferilor sa nu plece cu masinile daca nu sunt echipate corespunzator. Autoturismele trebuie sa fie prevazute cu anvelopede iarna, lanturi antiderapante, lopata, saculet cu nisip, rezerva de combustibil, sistem de climatizare - dezaburire functional etc. De asemenea, soferii sunt rugati sa fie prudenti in trafic, sa circule cu viteza redusa, sa pastreze distanta corespunzatoare si sa nu franeze brusc pentru a evita accidentarile.

Sursa foto: renasterea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea