Social

# alerta meteo #zone afectate #cod galben #ninsori #furtuna #romania

COD GALBEN de ploi si furtuna in Romania! Care sunt zonele afectate

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o atentionare de tip cod galben de furtuna care va afecta cea mai mare parte a tarii. Timp de aproape doua zile, vremea se va schimba brusc in romania. Ploile, vijeliile si descarcarile electrice vor pune stapanire pe teritoriul tarii noastre.

 

Potrivit ANM, in intervalul 27 aprilie, ora 12:00 - 28 aprilie, ora 23:00 sunt vizate fenomene de instabilitate atmosferica temporar accentuata si ploi insemnate cantitativ in aproape toata tara.    

„In intervalul mentionat vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata in cea mai mare parte a tarii. Vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice si pe alocuri intensificari ale vantului, vijelii si grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitatile de apa vor depasi 20...30 l/mp si izolat 40...60 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Vremea in Bucuresti

Nici Capitala nu scapa de codul galben. Sunt asteptate averse cu caracter torential, descarcari electrice si vijelii.

“Cerul va prezenta innorari temporare si incepand din seara zilei de miercuri vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse, posibil cu caracter torential, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor fi in medie de 15...20 l/mp. Temperatura maxima va fi de 24...26 de grade miercuri si se va situa in jurul a 20 de grade joi, iar cea minima va fi de 10...12 grade.”, anunta ANM.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea