Social

#cod galben #viscol #ninsori #meteo

Cod galben de ninsori si viscol!

Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de cod galben de ninsori si viscol, valabil in urmatoarele zile pentru mai multe judete din tara. Codul galben este valabil pana marti seara la ora 23:00.

Judetele aflate sub cod galben de ninsori si viscol sunt Suceava, Neamt, Caras-Severin si Maramures. Sunt asteptate intensificari ale vantului cu viteze la rafala de 60-80 km/h, viscolind sau spulberand ninsoarea.

"In intervalul mentionat vor fi perioade de timp in care se vor semnala precipitatii in majoritatea regiunilor, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii restranse, mai ales la munte, 15...20 l/mp. In cursul zilei de luni (28 noiembrie), precipitatiile se vor transforma in lapovita si ninsoare in vestul, centrul, nordul si nord-estul tarii, unde valorile termice vor marca o scadere accentuata.

In noaptea de luni spre marti (28/29 noiembrie) si pe parcursul zilei de marti (29 noiembrie), vremea se va raci in toata tara, va ninge si in regiunile sudice, unde pe arii restranse este posibil sa se depuna strat de zapada. Temporar vantul va avea intensificari, cu viteze ce vor depasi 50...60 km/h. Indeosebi in zonele de munte se va depune strat nou de zapada si vor fi rafale de peste 60...70 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii.", anunta ANM.

In cursul zilei de luni, in Bucuresti cerul va fi noros iar vantul va sufla slab cu unele rafale pe alocuri. Spre seara apar precipitatiile iar temperaturile incep sa scada. Precipitatiile se vor inregistra sub forma de lapovita si ninsoare.

Marti frigul se innaspreste. Vremea va fi foarte rece si o sa ninga in nord, nord-est, centru si la munte. Chiar si prin sud apar ninsori locale. Vantul va sufla mai tare in centru si est, iar maximele vor fi intre -2 si plus 6 grade Celsius, potrivit stirilorprotv.ro.

In Bucuresti cerul va fi predominant noros iar vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura minima se va incadra in jurul valorii de -5 grade Celsius iar maxima nu va urca mai sus de 2 grade Celsius.

Sursa foto: jurnalistii.ro  

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea