Social

#apa #inundatii #cod galben #torenti #rauri

Cod galben de inundatii in 10 judete

Dupa frig si ninsori, romanii trebuie sa se confrunte acum si cu inundatiile. Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor a emis o avertizare Cod galben de inundatii pentru raurile din 16 bazine hidrografice aflate in 10 judete din vestul tarii, valabil de astazi pana maine.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, Codul galben de inundatii este valabil incepand de astazi, ora 06.00, pentru raurile Bega Veche, Bega, Barzava, Moravita, Caras, Nera (din judetele Timis si Caras-Severin). Incepand cu ora 18.00, codul este valabil si pentru raurile din bazinele Viseu, Iza, Tur, Lapus (din judetele Satu-Mare si Maramures), Crasna, Barcau, Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb si Aries (din judetele Salaj, Satu-Mare, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara si Alba).

Hidrologii atentioneaza ca vor fi scurgeri importante de apa pe versanti, torenti si paraie, cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice, cu posibile depasiri ale cotelor de atentie.

Codul galben este valabil pana maine, la ora 18.00.

De asemenea, cota de atentie a fluviului Dunarea a fost depasita ieri, in dreptului portului Giurgiu. Cota de atentie la Giurgiu este de 570 centimetri, iar Dunarea a ajuns la 572 de centimetri si un debit de 11.100 metri cubi pe secunda.

Sursa foto: rtv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea