Social

#pdl #psd #coalitie #parlament #coduri juridice #coduri

Coalitia de guvernare se cearta din cauza Codurilor juridice

Codurile juridice reactiveaza disputele in cadrul coalitiei de guvernare. Daca termenul pentru adoptarea celor patru coduri, respectiv 15 mai, este agreat si negociabil pentru PDL, parere care nu este impartasita si de PSD.

Social-democratii cer renuntarea la termenul de 15 mai dat de liberal-democrati pentru adoptarea codurilor. Acestia din urma considera ca cele patru acte normative care reglementeaza activitatea justitiei pot fi „categoric” adoptate pana la 15 mai deoarece din evaluarile facute de ministrii de resort reiese ca „sunt create conditiile favorabile”, dupa cum considera Adriean Videanu, citat de Adevarul.

Intre Videanu si PSD-istul Mircea Geoana s-a reactualizat o disputa mai veche pe tema codurilor, care au nascut dispute in coalitie si in urma cu cateva luni. Geoana a declarat pentru Adevarul ca data de 15 mai este “nerealista si depasita de evenimente”, in timp ce Videanu i-a amintit presedintelui social-democrat ca aceasta data a fost propusa si de acesta in trecut. PDL-istul a adaugat faptul ca Executivul ia in calcul si varianta asumarii raspunderii pe cele patru coduri.

Conform opiniei presedintelui Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, democrat – liberalul Daniel Buda , politicienii romani si-au luat angajamentul, la nivel european, sa adopte codurile pana la vara, astfel ca aceste legi ar trebui adoptate acum, astfel incat sa intre in vigoare de la anul.

Nu de aceeasi parere este vicepresedintele Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, social-democratul Florin Iordache, care spune ca termenul de 15 mai "nu poate fi luat in calcul" deoarece Codurile nu pot fi adoptate decat pe masura ce sunt discutate de comisia speciala a Parlamentului. Astfel, el considera ca doar Codul Penal si Codul Civil ar putea fi trimise la promulgare pana in iulie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea