Social

#gripa porcina #gripa noua #vaccin

Coada la vaccinul AH1N1! 21 de centre de vaccinare deschise in Bucuresti

Sambata si duminica, bucurestenii au inceput sa stea la coada pentru a se vaccina impotriva gripei produse de virusul AH1N1 . Autoritatile au amenajat noi centre de vaccinare in capitala.

Luni, 11 ianuarie, va fi deschis al 21-lea centru de vaccinare la cabinetul medical din Pasajul Universitatii . Programul acestuia s-ar putea prelungi si peste noapte daca va fi nevoie, conform primarului Sorin Oprescu, care se lauda ca a fost primul angajat al primariei care s-a vaccinat.

Ministerul Sanatatii recomanda in continuare prezentarea la medicul de familie pentru imunizare. Cei care vor sa sara peste acest pas au la dispozitie inca doua centre noi de vaccinare: la Institutul de Sanatate Publica Bucuresti, deschis intre orele 13.00 si 19.00, si la Institutul de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, deschis intre orele 11.00 si 19.00.

"Vom incerca sa deschidem aceste centre pe la 9-10 dimineata, dar inca nu avem stabilit un orar fix, pentru ca abia s-a luat aceasta hotarare si trebuie sa ne organizam. In mod normal, cum spitalele sunt deschise nonstop, vom incerca, asa cum am facut si in weekend la Colentina, sa functionam si peste noapte", a declarat directorul Administratiei Spitalelor, Marius Savu, citat de Cotidianul.

Celelalte centre la care bucurestenii se pot imuniza sunt Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrica si Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foisor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Stefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu ", Spitalul Clinic de Boli Infectioase si Tropicale "Dr. Victor Babes ", Spitalul Clinic "Coltea", Spitalul de Bolnavi Cronici si Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" si Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sarbu".

Vaccinarea continua si in centrele universitare si in licee.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea