Social

#scoli #decizie CNA #imagini TV #secventele violente #identificare minori

CNA a decis: Fara imagini cu batai din scoli la TV

Posturile de televiziune din Romania nu vor mai putea difuza imagini cu batai intre minori, in unitatile de invatamant, si nici nu vor avea voie sa precize pagina de internet pe care sunt postate filmele respective. Prevederea a fost adoptata recent de Consiliul National al Audiovizualului si face parte dintr-un proiect de Decizie de modificare si completare a Codului Audiovizualului, conform realitatea.net.

Proiectul respectiv mai prevede ca "secventele violente din institutiile de invatamant vor fi difuzate numai impreuna cu punctul de vedere al conducerii scolii si cu acordul parintilor ori al reprezentantilor legali ai minorului".

In acelasi document se arata ca imaginile care infatiseaza minori implicati in evenimente cu conotatie negativa vor fi difuzate doar daca televiziunile actioneaza "in interesul superior al minorilor", cu acordul parintilor sau reprezentatilor legali ai acestora. Totodata, CNA obliga televiziunile sa nu ofere niciun indiciu care ar putea duce la identificarea minorilor implicati.

Sursa foto: gandul.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea