Social

#bancnote false # cum recunosti banii falsi #bani falsi

Circula bani falsi! E posibil sa-i fi primit rest

O serie de bancnote false au fost descoperite de comerciantii din centrul vechi al Capitalei, potrivit libertatea.ro. Bancnotele care au fost puse in circulatie de falsificatori sunt de 10 si 50 de lei, motiv pentru care e posibil sa le primesti rest.

Se pare ca sunt atat de bine facute incat cu greu iti poti da seama ca nu sunt reale. Patronii teraselor si ai magazinelor din centrul istoric sustin ca, de regula, plasatorii sunt romi, care vin cu bancnotele contrafacute dimineata, la deschiderea magazinelor sau profita de inghesuiala de la orele de varf de la chioscuri, atunci cand vanzatorii nu sunt foarte atenti la ce bani primesc si nu au vreme sa ii verifice. Daca pana nu demult plasatorii foloseau hartii mari, de 200 sau 500 de lei, acum mizeaza mai mult pe hartii cu valoare mai mica.


Foto:libertatea.ro

"Aveti grija ca e plin de bani falsi. Noi credeam ca stim lectia si nu ne mai pacalim. Am patit-o insa cu aceasta bancnota", a declarat un comerciant din zona Lipscani, care le-a si aratat reporterilor Libertatea si un exemplar de bancnota falsa.

Dar cum deosebesti bancnotele contrafacute? In primul rand, culorile sunt fie mai sterse, fie mai pronuntate, hartia de polimer este mai groasa, iar elementele de siguranta sunt realizate grosier.

Foto: newsar.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea