Social

#cipuri #chip #carti de identitate #pasapoarte biometrice

Cipurile din pasapoartele biometrice ar putea fi regasite si in cartile de identitate

Cipurile din pasapoartele biometrice ar putea ajunge si in cartile de identitate . Aceasta este initiativa anuntata de liderul grupului PD-L Mircea Toader , care a declarat ca, alaturi de cativa colegi, doreste sa prezinte Guvernului o noua lege prin care forma pasapoartelor biometrice sa fie extinsa si la cartile de identitate.

Noua initiativa legislativa ar putea aduce insa noi proteste din partea Bisericii Ortodoxe si a anumitor ONG-uri . Insa, conform Realitatea TV, democrat-liberalii sustin ca disputele de ordin religios pe tema pasapoartelor biometrice sunt inutile, deoarece tara noastra nu a facut altceva decat sa respecte termenele impuse de Uniunea Europeana.

Mai mult, liderul PD-L sustine ca partidul sau ar putea sustine si o noua initiativa legislativa prin care masura pasapoartelor biometrice sa fie extinsa si la cartile de identitate, in interiorul carora ar urma sa fie introdus un cip ce ar permite accesul in sistemul informatic bancar. Printre avantajele introducerii unui astfel de sistem s-ar putea numara faptul ca acest tip de act de identitate nu ar putea fi falsificat, iar datele suplimentare ar fi de ajutor in unele cazuri, cum ar fi accidentele.

Introducerea pasapoartelor biometrice la inceputul acestui an a dat nastere unei serii de proteste din partea Bisericii Ortodoxe si a unor ONG-uri, care au afirmat ca aceste posibilitati de identificare ar putea contine numarul Diavolului si ca ar putea face rau oamenilor care le folosesc. Raspunsul autoritatilor a fost ca prin aceasta masura tara noastra nu a facut decat sa se alinieze normelor europene.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea