Social

#fermieri #subventii #protest

Ciocniri intre femieri si jandarmi: protestele continua

Sute de fermieri au protestat astazi in fata Ministerului Finantelor, unde unii idntre ei au incercat sa impuna cordonul de siguranta impus de jandarmi.

"A fost doar o incalzire. Colegii sunt nervosi atata timp cat statul, care iti cere sa platesti, sa fii corect, sa faci tot ceea ce se poate ca sa te incadrezi in lege, nu isi respecta obligatiile, nu si plateste conform legii obligatiile catre fermieri. Avand mii de animale in curtile noastre nu putem sa stam linistiti la gandul ca trebuie sa le dam la abator, la gandul ca trebui sa inchidem fermele. Nu plecam fara sa stim ca APIA are bani in conturi pentru a plati fermierii", a spus  Costel Caras, presedintele Sindicatului Crescatorilor de Taurine.

Negocierile dintre fermieri si reprezentantii Ministerului de Finante si ai Ministerului Agriculturii au esuat dupa ce acestia au explicat ca nu pot plati subventiile pana la inceputul lunii decembrie.

Intarzierea subventiilor este o problema mare pentru fermieri, care ajung sa cumpere furajele la suprapret in timpul iernii.

Fermierii furiosi au mutat protestul in fata Palatului Cotroceni, unde au rupt gardurile de protectie, iar jandarmii ii tin cu greu sub control.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea