Social

#intalnire Iohannis #adrian despot #tudor chirila #reprezentanti societate civila #tragedie Colectiv

Cine va reprezenta “strada” la consultarile cu presedintele. Iohannis a primit peste 5.500 de mailuri

Astazi, la o saptamana de la tragedia de la Clubul Colectiv, presedintele Klaus Iohannis ii asteapta la Cotroceni pe reprezentantii protestatarilor. O parte a manifestantilor a transmis in spatiul public si pe Facebook ca strada nu are lideri, in timp ce o alta a lansat petitii in care i-a propus pe liderul trupei Vita de Vie, Adrian Despot, cantaretul Tudor Chirila si solistul vocal al formatiei rock Trooper, Alin Dinca, drept reprezentanti ai protestatarilor. 

Joi, manifestantii i-au transmis presedintelui, prin principala lor comunitate infiintata Facebook, ”Coruptia ucide”, ca nu exista lideri ai strazii si ca 70.000 de oameni nu o sa incapa la Cotroceni. Astfel, solutia pe care au propus-o este sa trimita online presedintelui Klaus Iohannis cerintele protestatarilor.

Oamenii au spus ca invitatia lui Klaus Iohannis este discriminatorie fata de romanii din diaspora si fata de protestatarii din alte orase ale tarii.

“Domnul presedinte Iohannis invita vineri dupa-amiaza la un dialog societatea civila, cat si ceea ce se numeste “strada”. Ce nu stie domnul Iohannis este ca nu exista lideri ai strazii, iar 70.000 de oameni nu o sa incapem la Cotroceni. Consideram ca o astfel de intalnire, cel putin partea de a trimite reprezentati din strada, ar produce un deserviciu protestelor, avand posibilitatea sa produca o scindare a pietei, pentru ca de ce s-a dus X la intalnire, de ce nu a mers si Y, mie nu imi place de Z  Este o incercare de a ne obliga sa ne alegem “niste” lideri in decursul unei zi. De ce domnule Iohannis ? De fapt nu conteaza raspunsul, important este ca nu picam in acesta capcana. Apropo, este discriminatoriu fata de oamenii care ies in zeci de orase din toata Romania si diaspora. Cu ei cum facem?”, au scris protestatarii.

Cateva zeci de protestatari au semnat o petitie online prin care i-au desemnat pentru intalnirea cu Iohannis pe Adrian Despot, Tudor Chirila si Alin Dinca.

Adrian Despot a reactionat la cererea manifestantilor. Desi le-a multumit pentru incredere, artistul le-a refuzat invitatia. „Participarea mea in calitate de reprezentant la consultari nu ar fi decat o alta improvizatie. Nu am nici pregatirea si nici priceperea necesara pentru asa ceva”, a scris Despot pe blogul sau.

La invitatia presedintelui Klaus Iohannis au raspuns, de asemenea, multe organizatii neguvernamentale care au cerut desemnarea unui premier credibil, revenirea la alegerea primarilor in doua tururi de scrutin si a sefilor CJ prin vot direct, intarirea DNA, revocarea Avocatului Poporului si dizolvarea comisiilor SRI si SIE.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea