Social

Cine va fi „baronul” judetului Hunedoara?

„Crema” functiilor din administratia locala, cea de presedinte al Consiliului Judetean (CJ) Hunedoara este ravnita de 11 candidati, toti apartinand unei formatiuni politice. Printre pretendenti se afla atat politicieni cunoscuti electoratului, pentru ca, in ultimii patru ani, au ocupat anumite functii, dar si de persoane necunoscute care au facut uz de dreptul lor legal de a alege si a fi alesi.

Aproape in exclusivitate, cei 11 candidati au pregatiri „realiste” si ocupatii diverse, unii dintre ei reprezentand formatiuni politice de care nu a mai auzit nimeni pana in acest an. Presedintele consiliului judetean va fi ales prin vot uninominal , intr-un singur tur de scrutin si se va alatura celorlalti 32 de consilieri judeteni hunedoreni care vor fi desemnati pe liste de partid si din randul carora vor fi alesi cei doi vicepresedinti ai CJ.

Cu Sanse...

Cei mai puternici pretendenti la sefia Consiliului Judetean Hunedoara sunt reprezentantii partidelor parlamentare, acestia fiind, de fapt, si favoriti in aceasta cursa. Printre ei se afla liberalul Mircea Molot, actualul sef al legislativului judetean, cel care se considera, deja, invingator in scrutinul electoral pentru postul de presedinte al CJ Hunedoara.

Cel mai „feroce” adversar al lui Molot este Cristian Vladu, candidatul PD-L pentru acest post, fost prefect si subprefect al judetului Hunedoara. Vladu a renuntat, in urma cu circa doua luni, la postul de subprefect pentru a putea sa candideze si a se implica in campania electorala.

Nici deputatul Cosmin Nicula, social-democratul care isi doreste, si el, sa fie sef al legislativului judetului Hunedoara, nu este un candidat „de lepadat”, cu toate ca este cel mai tanar dintre politicienii implicati in aceasta lupta. (continuarea in Servus Hunedoara)

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Sursa: Servus Hunedoara

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea