Social

Cine taie panglica la Ford?

Presedintele Basescu si premierul Tariceanu si-au plimbat antipatia prin atatea locuri, cu atatea ocazii, incat parea imposibil sa inventeze ceva nou. Si totusi, saptamana trecuta, am asistat la un alt act al acestui spectacol, dovada a faptului ca viata politica bate filmul ori de cate ori profesionistii adevarati ai scandalului isi pun mintea la contributie.

Basescu si Tariceanu au gasit de cuviinta sa se ia la harta cu prilejul inaugurarii unei investitii majore, cea facuta de Ford la Craiova. Cu oamenii de la Ford de fata. Cu ambasadorul american de fata.

Daca ne straduim putin vom gasi in discursurile publice ale celor doi lideri sfaturi intelepte despre modul responsabil in care trebuie tratata problema investitorilor straini. Despre faptul ca ei cauta piete stabile, cu o viata politica asezata, ferita de scandaluri si de neprevazut. Si ca asta ar trebui sa le oferim.

In practica, seful statului si cel al guvernului uita teoria asta. Anul electoral e mai puternic decat cel fiscal, financiar, bugetar, cum vrem sa-i spunem. Evident, acest mic scandal picant n-o sa-i faca pe cei de la Ford sa-si faca bagajele, dar el adauga inca o pata de culoare pe obrazul si asa destul de stacojiu al politicii romanesti.

 

Continuarea in Jurnalul National

 

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea