Social

#gabriela firea #crestere pensii #pensionari

Cine sunt pensionarii care vor primi intre 22 si 45% la pensii, de la 1 ianuarie 2023. Gabriela Firea a fact anuntul

Pensiile urmeaza sa se majoreze de la 1 ianuarie 2023. Majorarile insa difera in fnctie de valoarea pensiei primita de fiecare persoana in parte. Potrivit declaratiilor facute de Gabriela Firea, cei care vor primi cea mai mare majorare la pensie sunt pensionarii care au pensii mici.

 

De asemenea, in 2023 toti pensionarii care au pensii mai mici de 3.000 de lei, vor primi un ajutor suplimentar.

“Ne tinem de promisiune! Pensiile vor creste de la 1 ianuarie, iar cei mai multi bani in plus ii vor primi pensionarii care au cele mai mici venituri. Partidul Social Democrat se tine de cuvant.

PSD a reusit sa convinga membrii coalitiei de guvernare ca modelul propus este cel mai bun in acest moment. Pensiile mici cresc cel mai mult. Veniturile a peste 3,2 milioane de pensionari vor fi mai mari din 2023.

Pensionarii care au acum pensii mai mici de 2.000 de lei vor avea cresteri cuprinse intre 22% si 45% in anul 2023.

In primul rand, punctul de pensie se majoreaza cu 12,5% de la 1.586 de lei la 1.784 de lei. Toti pensionarii, adica aproape 4,8 milioane de persoane, vor primi acesti bani in plus.

In plus, toti seniorii cu pensii sub 3.000 de lei vor primi un ajutor suplimentar astfel:

  • pensionarii care incaseaza pana la 1.500 de lei vor primi 1.000 de lei, platiti in doua transe pe parcursul anului 2023.
  • cei cu pensie intre 1.501 si 2.000 de lei, vor primi in plus 800 de lei, in doua transe.
  • pentru pensionarii care incaseaza intre 2.001 si 3.000 de lei, ajutorul platit in doua transe este 600 de lei.

Pentru pensionarii cu pensia pana in 2.000 de lei, va fi oferit si un ajutor financiar de 1.400 de lei, in doua transe, ca ajutor pentru plata facturilor la energie.

Nu renuntam anul viitor la cardurile sociale in valoare de 250 de lei, o data la doua luni, pentru persoanele cu venituri pana in 1.700 de lei.

Este o reusita importanta pentru multe familii din Romania, mai ales in aceste vremuri dificile cand din cauza cresterii pretului la energie s-au scumpit toate produsele de baza, medicamentele si utilitatile, iar cei mai afectati sunt romanii cu venituri mici.

PSD va continua lupta pentru pensionari, dar va avansa in Coalitie si propuneri pentru salariati, acestia fiind cei care contribuie la dezvoltarea economica si la cresterea veniturilor bugetare.”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea