Social

Cine nu se teme sa doneze sange

Cu ocazia Zilei Mondiale a Donatorului de Sange, Centrul Regional de Transfuzii Sanguine pregateste azi la Constanta o serie de evenimente pentru constientizarea necesitatii acestui gest.

„A dona sange cand esti sanatos este nu numai un act altruist si umanitar, ci si de previziune. Certificatul de donator de sange este de fapt un certificat de constiinta civica“, le spune constantenilor, prin fluturasi raspanditi in oras, Alina Dobrota, directorul Centrului de Transfuzii Sanguine.

„ Donarea de sange nu prezinta niciun risc. Medicul decide daca puteti dona sau nu, iar prelevarea este efectuata doar de personal calificat si se desfasoara in conditii de igiena si confort“, da asigurari Dobrota. Potrivit sefului centrului, pe perioada sezonului estival, nevoia de sange este mai mare datorita numarului crescut de turisti de pe litoral si din cauza accidentelor care fac numeroase victime.

Continuarea in Evenimentul Zilei



Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea