Social

Cindy versus Michelle, in cursa pentru Casa Alba

Aparitiile publice ale celor doua posibile prime doamne sunt urmarite cu sufletul la gura de americani.

Felul in care "se prezinta" consoartele lui John McCain si Barack Obama, cei doi politicieni aflati in cursa pentru presedintia SUA , este la fel de important ca prestatia candidatilor insisi.

Cindy, sotia republicanului John McCain, nu pierde nicio ocazie de a o ataca Michelle, consoarta rivalului democrat Barack Obama.

Intr-un interviu acordat ieri ABC News, Cindy a comentat o mai veche afirmatie a lui Michelle, la vremea ei amplu dezbatuta de presa americana. Michelle afirmase in februarie, dupa victoria sotului ei in alegerile primare din Wisconsin , ca "pentru prima oara in viata se simte mandra de tara ei".

Declaratia continua sa ofere munitie taberei republicane. "Nu stiu ce a determinat-o (pe Michelle- n.r.) sa spuna ce a spus. Tot ce stiu este ca eu am fost mereu mandra de tara mea ", a spus Cindy.

Intrebata daca s-ar simti "in siguranta" cu Obama la Casa Alba, Cindy a replicat ca s-ar simti in siguranta daca sotul ei ar ajunge presedinte, pe care il considera "mai bun" pentru aceasta functie.

Interesant este faptul ca, in contextul declaratiilor controversate ale lui Michelle Obama , cea care a dovedit intelegere fata de sotia candidatului democrat a fost Laura Bush . Ea nu a ezitat s-o apere, desi ar fi fost, poate de asteptat, sa fie de partea sotiei lui McCain. „Cred ca probabil a vrut sa spuna: «Sunt si mai mandra!». Tot ceea ce spui este analizat si in multe cazuri interpretat gresit", a declarat Laura Bush.

O imagine la care se lucreaza

Echipa de campanie a senatorului de Illinois lucreaza la "cosmetizarea" imaginii lui Michelle, insistand pe originea ei umila si pe succesul profesional obtinut de aceasta prin propriile puteri. Consilierii lui Obama incearca sa contracareze modul nefavorabil in care unele medii conservatoare o prezinta pe Michelle drept "prea patimasa" pentru o posibila Prima Doamna.

Mostenitoare a imperiului Hensley&Co, unul dintre cei mai mari distribuitori de bere din SUA, Cindy a devenit sotia lui John McCain in mai 1980, la o luna dupa divortul acestuia de prima sotie. Este implicata in activitati caritabile. Ea si John au trei copii.

O „self made woman"

Absolventa de Princeton si Harvard, Michelle Robinson Obama, provenita dintr-o familie modesta, este in prezent o avocata de succes. A ajuns in top prin propriile puteri. Este maritata cu Barack din 1992 si au impreuna doua fiice.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea