Social

#trucuri pentru oameni ocupati #oameni ocupati

Cinci trucuri utile pentru oamenii ocupati

Suntem din ce in ce mai ocupati si avem tot mai putin timp liber pentru a ne ingriji de lucrurile necesare din casa si de pe langa casa sau, in cel mai bun caz, le facem pe fuga, la amanam pentru weekend ori pur si simplu le ignoram. Evident ca nu este bine, pentru ca, in acest ritm, casa – care ar trebui sa fie oaza noastra de relaxare si de confort – se transforma intr-un veritabil haos. Daca esti intr-o astfel de situatie, afla ca exista solutii, unele dintre ele simple si fara sa implice costuri suplimentare exagerate.

 

Lasa pe altii sa faca ce nu poti face tu

In teorie este simplu, in practica, ceva mai complicat. Solutia ideala este ca altcineva sa sa faca ceea ce tu nu ai timp sa faci Adica sa iti puna in ordine baia, sa spele vasele din bucatarie si sa stearga urmele de cafea de pe aragaz, sa adune toate lucrurile imprastiate prin casa si sa le puna la locul lor, sa porneasca o masina de rufe (cea pe care ai pregatit-o dimineata, dar ai plecat, uitand sa mai apesi pe buton), sa intinda rufele la uscat, sa calce vreo doua camasi si tot atatea bluze, sa schimbe lenjeria in dormitor si sa dea cu aspiratorul pe unde este nevoie. Daca iti surade ideea, afla ca exista un serviciu de curatenie la domiciliu in Timisoara. Este o binefacere sa vii acasa dupa o zi de munca si sa gasesti totul in ordine.

Cumparaturi online

Toata lumea face cumparaturi online. Asta inseamna timp castigat si un efort mai putin. Trucul genial este acela de a face cumparaturile saptamanale folosind liste de produse puse in cos anterior, caci orice magazin online pastreaza comenzile in memorie. Este mult mai usor sa adaugi sau sa scoti produse de pe o lista gata facuta. Nu mai trebuie sa „umbli” prin tot magazinul ca sa gasesti exact tipul acela de lapte care iti place tie sau pulpele de pui de la un anume producator pe care il preferi.

Si inca ceva: este ideal sa faci cumparaturi de doua ori pe saptamana. O data pe saptamana sa te ocupi de cumparaturile mari, cu toate cele necesare intregii familii, si, eventual, intr-o alta zi sa faci cumparaturile ocazionale si sa iei fructe si legume proaspete. Un alt sfat: evita sa faci cumparaturi cu livrare vineri dupa-amiaza si sambata. Sunt cele mai aglomerate zile si comanda va intarzia si iti va da programul peste cap. Zilele indicate pentru livrare sunt lunea si joia.

Foloseste serviciile de curatatorie

Sunt extrem de utile mai ales pentru familiile numeroase si foarte ocupate. Este foarte simplu sa arunci un sac cu lenjerii murdare si alte lucruri mari sau cu cele care trebuie calcate in portbagajul masinii luni dimineata si, in drum spre serviciu, sa le lasi la o curatatorie. Le vei lua proaspete, calcate si aranjate in cateva zile, tot in drum spre casa. Castigi timp pretios, pentru niste costuri extrem de reduse, si vei fi mai organizat si mai putin preocupat de problemele domestice.

Gateste in stil chinezesc

Nu rade, caci nu recomandam consumul de supa de liliac. Ideea este de a pregati mancare sanatoasa acasa intr-un timp foarte scurt. Asta inseamna ca mereu, in congelatorul de-acasa, sa fie multe legume congelate, de toate felurile. Sunt perfecte pentru a pregati rapid o garnitura gustoasa si sanatoasa. In ceea ce priveste ce vei pune alaturi de legume, variantele sunt pe alese: carne de pui, de curcan sau peste. Secretul este sa ai mereu in casa carne gata transata, eventual dezosata si fileuri. In felul acesta prepararea la cuptor a pestelui inseamna vreo 15-20 de minute, iar a carnii de pui, vreo 40 de minute. Foloseste toate aparatele de bucatarie moderne care pot coace, prajii, fierbe rapid si sanatos. Iti vor face viata mai frumoasa si mai vesela!

Organizare

Din nou, in teorie este usor sa fii organizat, insa in practica este mult mai dificil. Pe de alta parte, organizarea tine de rutina si de obiceiul de a face mai multe lucruri deodata, ceea ce aduce, insumat, o buna economie de timp. Rutina nu se obtine peste noapte, ci din experientele anterioare. Cand iti este blocat servicul de telefonie sau internetul pentru ca ai uitat sa le platesti, de exemplu, vei tine minte zilele de plata. Alege o zi anume din luna in care sa te ocupi de plata facturilor. Fa-o online pentru toate cheltuielile si vei castiga timp. Tot asa si cand vine vorba de cumparaturi: fa o lista cu lucrurile necesare si las-o la indemana.

Poti organiza totul, de la rufele murdare la meniul pentru o saptamana, iar fiecare lucru stabilit si planificat este pe jumatate rezolvat.

A fi ocupat nu inseamna ca trebuie sa muncesti pe toate planurile pana la epuizare. Nu traim doar ca sa muncim si sa le tinem, mereu, pe toate in ordine, ci ca sa ne bucuram de timp liber, petrecut in tihna alaturi de cei dragi.

Sursa foto: shutterstock.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea