Social

#roman #infractor #bancomat #australia #arest

Cinci romani au fost arestati in Australia pentru furturi din bancomate

Hotii de bancomate romani incearca noi teritorii. Astfel, Adevarul anunta ca cinci romani au fost arestati astazi in Australia, fiind banuiti ca ar fi furat bani din bancomate. Din primele informatii oferite de politia australiana se pare ca cei cinci au sustras peste 500.000 de dolari de la ATM-uri din metropola australiana Melbourne , in ultima luna.

Reprezentantii autoritatilor din Melbourne spun ca respectivul grup este banuit de furturi similare si in suburbia Chelsea, metoda folosita fiind aceeasi in cele doua cazuri si identica cu cea folosita de romani, respectiv "clonarea" cardurilor.

Conform anchetatorilor, infractorii se foloseau de o falsa fanta de introducere a cardului, care citea banda magnetica de pe carduri, la care era atasata o camera digitala de mici dimensiuni pentru a inregistra PIN-ul. Cu ajutorul acestor informatii, infractorii creau carduri false pe care le foloseau pentru a extrage bani de la alte ATM-uri.

Grupul a fost arestat in nordul orasului Melbourne, dupa ce o femeie care scotea bani de la un bancomat dintr-un mall din Chelsea a observat ca o parte a dispozitivului de citire a cardului, respectiv banda de plastic la care era atasata o camera de telefon mobil, a cazut din ATM.

In ziua in care a avut loc incidentul in urma caruia cei cinci romani au fost arestati, politia australiana anuntase ca o grupare infractionala internationala se face responsabila de clonarea a peste 5.000 de carduri in ultima luna.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea