Social

#gripa noua #gripa porcina #vaccin #adrian streinu-cercel

Cinci motive pentru a te vaccina anti-AH1N1

Specialistul in boli infectioase Adrian Streinu-Cercel este un sustinator activ al vaccinari impotriva gripei noi. El neaga ideea aparitiei unor efecte adverse deosebite si spune ca vaccinul este acelasi fabricat in Romania timp de 30 de ani, cu o singura diferenta: tulpina virala.

"Vaccinul nu este nou, urmareste exact aceeasi procedura si in fiecare an se urmareste aceeasi metodologie de lucru. Si aceiasi reactivi. Deci nu ma astept la nimic in plus fata de ce-a fost pana acum. Daca de 30 de ani a fost bun, nu vad de ce n-ar fi bun in 2009", a explicat Streinu-Cercel pentru Adevarul.

Cele cinci motive ale lui Streinu-Cercel pentru care ar trebui sa ne vaccinam

"1. Avem de-a face cu un virus gripal complet nou, fata de care nimeni nu este protejat de pe urma experientelor anterioare cu infectiile gripale.

2. Avem vaccin pe teritoriul Romaniei si Cantacuzino este unul din cei 11 producatori mondiali de vaccin.

3. Daca avem un producator care face vaccin, pe cale de consecinta, avem convingerea ca vaccinul este sigur si eficient.

4. Nu-mi doresc sa am decese din cauza infectiei cu A-H1N1 pe teritoriul Romaniei

5. Vaccinarea este singura metoda preventiva care te protejeaza impotriva infectiei si a dezvoltarii de forme severe de boala."

Specialistul crede ca numarul de 75.000 de vaccinati este foarte mic fata de cele 1.340.000 de doze produse. "Despre aceasta pandemie am auzit trei prostii: ca e virus facut, ca vaccinul ne omoara si ca eu nu sunt cobai", a adaugat fostul secretar de stat.

Streinu-Cercel sustine si introducerea de penalitati pentru cei care refuza vaccinul si apoi se imbolnavesc. Motivul pentru care campania de informare din Romania despre virusul gripei noi si vaccin nu a avut un mare succes ar fi probleme bugetare , a mai adaugat specialistul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea