Social

# cifre reale #covid #explicatii #experti #romania

Cifrele reale ale cazurilor de Covid din Romania! Detalii cutremuratoare scoase la iveala de experti

Cazurile de Covid continua sa creasca de la o zi la alta in Romania. Insa, raportul oficial cuprinde doar o parte dintre cazurile reale deoarece multe persoane asimptomatice nu se testeaza, iar altele pun infectia cu Covid pe seama unei raceli.

 

Expertii explica faptul ca numarul real de infectari nu se cunoaste. Ceea ce vedem in bilanturile zilnice sunt doar o parte din numarul total de noi infectari.

Printre cei care sustin aceasta teorie se numara si expertul in sanatate publica Razvan Chereches, care explica faptul ca acelasi lucru s-a intamplat si in valurile anterioare, dar si in alte tari. 

"In realitate, avem mult mai multe persoane infectate cu virusul. Studiile efectuate in strainatate au aratat ca numarul lor poate fi de 4-5 ori mai mare, iar unele studii indicau si cifre cu mult mai mari. In ce priveste Romania, nu exista cifre si este foarte greu de facut estimari", a spus expertul.

Aceasi teorie este sustinuta si de epidemiologul francez cu origini romane, Mircea Sofonea.

"Nu vom sti niciodata numarul lor exact, numarul celor infectati, dar s-a dovedit ca sunt mult mai multi. In Franta, au existat studii care au aratat ca probabil de 4,5 ori mai multe persoane s-au imbolnavit decat se cunoaste in mod oficial. Practic, nicio tara nu-si poate testa in acelasi timp intreaga populatie, iar foarte multe cazuri nu au fost detectate pentru ca multi dintre cei infectati au fost asimptomatici, deci nu le-a trecut macar prin minte sa se testeze daca nu se simteau deloc rau", a explicat Mircea Sofonea, potrivit ziare.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea