Social

CIA: Osama ben Laden mai are doar cateva luni de trait

CIA sustine intr-un nou raport despre starea sanatatii liderului Al-Qaida faptul ca Osama ben Laden mai are numai cateva luni de trait, el suferind de o afectiune grava la rinichi.

Potrivit unor oficiali americani, citati de ziarul Time, in urma cu cateva luni a fost redactat un raport cu privire la denumirile medicamentelor pe care liderul terorist le foloseste, pe baza carora s-a tras concluzia ca afectiunea acestuia ii mai lasa numai 6-18 luni de trait.

Raportul, extrem de controversat in SUA a fost criticat de jurnalistii americani, pe motiv ca este o noua speculatie in legatura cu sanatatea lui Osama ben Laden , bazata numai pe presupuneri.

Alaturi de jurnalisti, si analistii in probleme de terorism pun la indoiala veridicitatea datelor din acest raport. Ei sustin ca rapoartele de acest fel nu sunt credibile. „Incearca sa dea un diagnostic de la mii de kilometri, doar pe baza unor fragmente ale unei retete", afirma Paul Pillar, fost director in departamentul antiterorist al CIA.

Chiar si CIA evita sa isi asume informatiile continute in recentul raport. „Nu am gasit nicio persoana care sa isi asume informatiile acestui raport analitic”, declara Paul Gimigliano, purtatorul de cuvant al Agentiei Centrale de Informatii.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea