Social

#cia #nuclear #libia #iran

CIA a platit ingineri elvetieni pentru a sabota programele nucleare ale Libiei si Iranului

CIA a recrutat o familie de ingineri elvetieni pentru a sabota programele nucleare ale Libiei si Iranului, dar si eforturile "parintelui" bombei atomice pakistaneze, scrie cotidianul american New York Times in editia de luni, transmite AFP.

CIA a platit peste zece milioane de dolari in patru ani familiei Tinner in schimbul unor informatii secrete vizand stoparea programelor de armament nuclear ale Libiei, dar si pentru a dezvalui eforturile nucleare ale Iranului si a sabota reteaua "parintelui" bombei atomice pakistaneze, Abdul Qadeer Khan, potrivit cotidianului american.

Inginerul elvetian Friedrich Tinner incepuse sa lucreze cu Abdul Qadeer Khan la jumatatea anilor '70, punandu-si pregatirea la dispozitia acestuia, pentru a construi o centrifuga. Serviciile americane de informatii l-au recrutat in anul 2000 pe fiul lui Friedrich Tinner, Urs , pentru a-i convinge pe tatal si pe fratele sau mai mic sa devina informatori ai CIA.

Continuarea in Realitatea TV


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea