Social

Chipsurile pot provoca aparitia maladiei Alzheimer

Chipsurile si snacksurile contin o substanta care distruge celulele creierului, potrivit unui studiu american, preluat de thesun.co.uk. Urmele acestei substante, numita acrilamida, au fost descoperite de specialisti in creierul victimelor maladiei Alzheimer . Boala este caracterizata prin dementa, peste 24 de milioane de persoane din intreaga lume fiind afectate. Acrilamida, in cereale si biscuiti Acrilamida se gaseste de obicei in hrana procesata, de tipul chipsurilor. Substanta este si cancerigena. Consumul mare de alimente care contin aceasta substanta poate provoca infertilitate masculina , probleme musculare si de coordonare . Specialistii de la Colegiul de medicina „Albert Einstein" din New York spun ca substanta se formeaza in momentul in care sunt prajite alimente bogate in amidon. Acrilamida mai poate fi intalnita in cereale, paine prajita si biscuiti, dar si in fumul de tigara. Substanta este utilizata in industrie ca agent de ingrosare, iar muncitorii care manevreaza substantele poarta imbracaminte de protectie. Medicii au cerut sa se faca urgent mai multe analize pentru a se stabili o legatura clara intre consumul de acrilamida si numarul din ce in ce mai mare a cazurilor de Alzheimer. Organizatia Mondiala a Sanatatii recomanda limitarea consumului de acrilamida la un microgram pe zi. Conform studiilor, un kilogram de chipsuri contine 980 de micrograme de acrilamida. Daca vrei sa afli mai multe metode de a-ti mentine sanatatea si frumusetea aboneaza-te la newsletterul Sanatate.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea