Social

#revelion chinezesc #anul boului #oua broasca testoasa

Chinezii sarbatoresc in aceasta noapte intrarea in Anul Boului

Aproximativ 8.500 de chinezi, sarbatoresc in Romania, in aceasta seara, Revelionul chinezesc si intrarea in Anul Boului .

Mai bogati sau mai saraci, patroni sau simpli angajati, studenti sau elevi, ei au o singura certitudine , chiar si in Romania: la masa festiva vor avea cu totii coltunasi cu carne si peste, simboluri ale prosperitatii, care le vor aduce noroc in noul an, scrie Evenimentul Zilei.

"Indiferent cat de departe sau oricat de ocupati ar fi, chinezii se intorc in familie, in noaptea Anului Nou. In cazurile exceptionale in care nu pot fi prezenti, cei de acasa le pastreaza locul liber la masa pe toata durata noptii, ca si cand ar fi in familie.

In aceasta noapte sunt uitate toate certurile si supararile", explica Binwei Xu, unul dintre patronii restaurantului "Orasul Interzis". In toate restaurantele chinezesti din Bucuresti si din tara, meniul acestei nopti este plin de semnificatii. "Traditia cere ca la fiecare masa de revelion sa existe un peste. El nu va fi consumat in totalitate, resturile aruncate simbolizand ca anul care vine va fi unul mai bogat. La ora 12.00 noaptea se mananca obligatoriu 'Jiaozi' - coltunasi cu carne!", explica Xu.

Si carnea de vita va fi prezenta, fiind Anul Boului. De langa preparatele obligatorii nu vor lipsi aripioarele picante, iarba de mare Hai Dai, vita cu legume, supa-crema de oua de broasca testoasa si celebra tuica de orez cu Ginseng, berea Tsingtao si vinul de orez, rulourile de banane si placinta de porumb.

Xu mai descrie un obicei chinezesc al noptii dintre ani: "Pe toata durata Revelionului, usile si ferestrele stau incuiate, pentru a nu lasa spiritele malefice sa intre in casa".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea