Social

#elevi #morti #seism #china #mai #reconstructie #casa

China: Seismul din mai a omorat 19.000 de elevi

Autoritatile chineze au anuntat, joi, ca peste 19.000 de elevi si-au pierdut viata in cutremurul devastator care a lovit provincia Sichuan in luna mai.

Chiar daca seismul a avut loc in luna mai, in prezent mai multe persoane sunt date disparute, insa guvernul chinez nu anuntase anterior cate dintre vicitme erau studenti. Majoritatea lor si-au pierdut viata datorita structurilor de rezistenta slabe ale scolilor, anunta CNN.

Decesele studentilor au devenit o problema politica sensibila pentru guvernul chinez, parintii copiilor organizand proteste si solicitand mai multe investigatii. Multi parinti spun ca au fost supusi intimidarilor sau au fost stimulati finaciar pentru a pastra tacerea.

Numarul victimelor in randul studentilor, care se ridica la 19.065, a fost anuntat de Wie Hong, vice-guvernatorul executiv al provinciei Sichuan, in timpul unei conferinte de presa despre pregatirile pentru iarna ale zone afectate de cutremur.

Wei a spus ca milioane de oameni, stramutati din cauza seismului din mai, au nevoie disperata de un adapost inainte de venirea iernii, care se anunta a fi una neobisnuit de friguroasa.

Cutremurul, care a lovit provincia sud-vestica Sichuan, a fortat milioane de oameni sa isi paraseasca locuintele distruse si sa inceapa munca de reconstructie . Acesta a precizat ca, desi milioane de mantale din bumbac au fost donate, acestea nu sunt suficiente. 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea