Social

China noastra

De mii de ani, chinezii cred ca un cataclism anunta sfarsitul unui mandat istoric si inceputul altuia. In 1976, in aceasta tara a avut loc un cutremur in regiunea Tangshan, care a ucis peste un sfert de milion de oameni.
 
S-a invartit si contorul istoriei. Un an mai tarziu murea Mao. Moartea lui avea sa insemne inceputul perioadei pragmatice, continuata pana azi, in care monopolul politic al partidului comunist a fost grefat pe economia libera de piata, cu rezultate spectaculoase. Noul imparat s-a numit Deng Xiaoping. Inainte de a reveni in fruntea puterii fusese aruncat pe fereastra , la propriu, de garzile revolutiei culturale.

Ne-am putea intreba: ce schimbare politica sau istorica ar putea surveni in China acum, dupa cutremurul din 12 mai? Tara a evoluat imens, deasupra miliardul ei de locuitori descopera prosperitatea, rasturnand echilibrul financiar , militar si alimentar al planetei, si se pregateste pentru Olimpiada de vara.

 

Continuarea in Cotidianul 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea