Social

Chelsea vrea proces cu Juventus

Chelsea ar putea da in judecata pe Juventus, pentru a recupera o parte din banii platiti pentru achizitionarea lui Mutu de la Parma, a anuntat ieri "Daily Telegraph". Mutu a fost achizitionat de Chelsea in august 2003, contra sumei de 15,8 milioane de lire sterline (aproape 22,5 milioane de euro ). Pe 29 noiembrie 2004, Chelsea i-a reziliat contractul jucatorului, pe motiv de "comportament neadecvat", dupa ce acesta a fost depistat pozitiv in urma unui control antidoping. Aceasta decizie a fost luata inainte ca atacantul roman sa fie sanctionat de FA, care pe 4 noiembrie l-a suspendat pe o perioada de sapte luni si l-a amendat cu suma de 20.000 de lire sterline. Potrivit regulilor FIFA, FA nu poate elibera "cartea verde" a jucatorului pana la expirarea perioadei de suspendare. Publicatia citata noteaza ca Mutu risca sa nu poata evola in acest sezon in campionatul Italiei daca demersul lui Chelsea de a cere o compensatie materiala va avea succes si ca, in acest caz, Juventus ar putea chiar sa fie obligata de FIFA sa plateasca suma solicitata. "Chelsea cere o compensatie undeva intre 7 si 13 milioane de lire sterline. Regulile FIFA prevad, de asemenea, ca FA nu poate elibera cartea verde a lui Mutu pana cand litigiul nu va fi solutionat, ceea ce inseamna ca jucatorul nu va putea evolua pana la incheierea procesului", noteaza cotidianul citat. Chelsea va inainta dosarul tribunalului Premier League, acelasi care va judeca, pe 27 ianuarie, si apelul lui Mutu impotriva deciziei de reziliere a contractului sau. Potrivit "Daily Telegraph", avocatii lui Mutu sustin ca jucatorul nu este pasibil de plata unor daune, pentru ca decizia de reziliere a contractului a fost luata de conducerea clubului. Insa Chelsea considera ca Mutu a provocat aceasta reziliere prin faptul ca si-a incalcat indatoririle fata de club. In cazul in care decizia tribunalului va fi in favoarea lui Chelsea, valoarea compensatiei pe care acesta o va primi va fi stabilita de un tribunal al FIFA.


Mutu: "Pentru ce au cerut bani?"
Mutu s-a declarat contrariat de stirile referitoare la faptul ca, dupa ce a aflat ca a ajuns la un acord cu Juventus, Chelsea ar fi solicitat o compensatie. "Au cerut bani. Pentru ce? Eu am vrut sa raman la Chelsea, nu am vrut sa plec. Am vrut sa fiu sustinut si inteles de ei. Recunosc, am facut o greseala, dar si ei au gresit. Au renuntat la mine inainte ca FA sa ia o decizie, ceea ce este inacceptabil. Ma asteptam ca ei sa ia o astfel de decizie, insa era prea devreme. Poate ca ar fi trebuit sa fie luata dupa audierea la FA, nu inainte", a precizat Mutu pentru "The People", dupa care a mentionat ca spera ca fosta sa echipa sa castige campionatul Angliei. "Le doresc numai bine fostilor mei coechipieri. Prietenii mei de acolo merita acest lucru. Am pastrat legatura cu unii dintre ei. Unii m-au sunat si mi-au urat succes. Sper sa castige titlul si tot ce mai este de castigat. Visul meu este sa revin pe "Stamford Bridge" cu alta echipa si sa le arat tuturor ce pot face. In special, vreau sa inscriu un gol acolo, ar fi foarte emotionant pentru mine", a adaugat Mutu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea