Social

Chavez afirma ca miscarea de gherila a devenit desueta in America Latina

Presedintele venezuelean Hugo Chavez a declarat duminica, in timpul emisiunii sale de radio si televiziune "Alo, presedintele", ca miscarea de gherila armata nu mai este de actualitate in America Latina si i-a cerut noului lider FARC sa elibereze toti ostaticii neconditionat , transmite AFP.

Presedintele venezuelean ceruse la inceputul anului retragerea FARC de pe lista organizatiilor teroriste, considerand ca rebelii ar trebui recunoscuti ca "forte insurgente".

Este prima data cand seful statului venezuelean ii adreseaza un mesaj noului lider al FARC, Alfonso Cano, a carui numire a fost anuntata la sfarsitul lunii mai. "Ii spun lui Cano: mergeti, eliberati toti acesti oameni", iar apoi, "impreuna cu un grup de tari, vom demara negocierile pentru un acord de pace ", a propus Chavez.

Ministrul columbian de Interne si al Justitiei, Carlos Holguin, s-a declarat "surprins", duminica, de apelul lansat de presedintele venezuelean. Chavez este "un mare aparator si aliat (al gherilei - n.red.), iar demersul sau este foarte surprinzator", a declarat el pentru postul de televiziune Caracol.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea