Social

#chavez summit columbia #summit anti-criza

Chavez a sosit la summit-ul anti-criza din Columbia

Presedintele socialist venezuelean Hugo Chavez a sosit sambata, la amiaza, in orasul columbian Cartagena pentru o reuniune cu omologul sau columbian Alvaro Uribe, consacrata crizei economice mondiale si mijloacelor de a o combate.

Seful statului venezuelean, acuzat in 2007 de Uribe ca ar fi prea favorabil gherilei Fortelor armate revolutionare ale Columbiei, a dat asigurari ca el nu sustine miscarile de gherila, relateaza AFP. Intalnirea intre cei doi presedinti are loc dupa mai putin de un an de la o criza diplomatica .

In noiembrie 2007, conservatorul Alvaro Uribe pusese capat brusc unei misiuni de mediere pe langa FARC , incredintata omologului sau venezuelean, acuzandu-l ca este prea favorabil gherilei. In martie 2008 , relatiile dintre ei s-au tensionat mai mult dupa bombardamentul efectuat de armata columbiana asupra unei tabere a FARC aflate in teritoriul ecuadorian.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea