Social

#blocat #tren #gara de nord #greva spontana #angajati #cfr #greva

CFR-istii au intrat azi dimineata in greva spontana

Greva spontana la CFR - mai multe trenuri de calatori sunt blocate in Garda de Nord din Capitala, alte cateva curse fiind oprite pe traseu. Angajatii Regionalelor CFR Bucuresti si Constanta au oprit astazi lucrul, protestand fata de faptul ca plata salariilor lor a intarziat doua saptamani.

Printre garniturile de tren oprite se afla cele care trebuiau sa plece spre Constanta, Brasov, Timisoara, dar si unul international, cu directia Budapesta. In afara de acestea nu au plecat in cursa patru trenuri cu directia Titu si unul catre Chitila, carora li se adauga zece curse care au fost oprite pe traseu.

Potrivit NewsIn, angajatii CFR Infrastructura au declansat in aceasta dimineata, in jurul orei 10.00, o greva spontana din cauza neachitarii integrale a salariilor. Reprezentantii CFR-istilor, aceasta nu este prima data cand se intampla ca salariile sa intarzie. "Este a patra oara cand salariile se dau tarziu, insa de data aceasta, banii au intarziat nepermis de mult", a precizat vicepresedintele Federatiei Miscare Comercial, Gheorghe Spanu, citat de Realitatea TV.

De cealalta parte, reprezentantul statului, respectiv secretarul de stat Constantin Axinia , a declarat ca salariile au fost platite de marti, insa din cauza unor defectiuni ale sistemului informatic al bancii unde se platesc salariile, banii nu au ajuns la oameni.

Potrivit Realitatea TV, ultimul protest spontan al angajatilor CFR a avut loc la sfarsitul lunii martie. Peste 1.000 de oameni s-au strans in Gara de Nord la o sedinta a sindicatelor, suparati ca si-ar putea pierde locul de munca, dupa ce se anuntase planul de restructurare a companiei romane de cai ferate, care prevedea disponibilizarea a 12.000 de oameni.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea