Social

#performanta energetica #certificat de performanta energetica #cumparare imobil

Certificatul de performanta energetica, obligatoriu in cazul tranzactiilor imobiliare. Afla cat costa!

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri un proiect de lege care stipuleza ca la vanzarea, cumpararea si inchirierea unui imobil se introduce obligativitatea prezentarii unui certificat de performanta energetica.

"Scopul proiectului de lege este acela de a oferi o protectie speciala persoanelor care beneficiaza de o locuinta, in sensul ca este informata in legatura cu performanta energetica a cladirii pe care doreste sa o cumpere sau sa o inchirieze", a declarat Dan Suciu, purtatorul de cuvant la Executivului.

In functie de suprafata cladirii sau a apartamentului, costul eliberarii unui astfel de certificat de performanta energetica este intre 250 si 600 de lei.

Conform ghid.imopedia.ro., in acest certificat vor fi trecute consumul de energie al constructiei determinat de catre un auditor energetic si valori de referinta care sa permita evaluarea sa. Apartamentul va primi un calificativ de la A la G, in functie de energia consumata pentru incalzire, climatizare, iluminat artificial etc.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea