Social

#ceremonii unire #bucuresti #arcul de triumf

Ceremonial militar la Arcul de Triumf din Bucuresti

Bucurestenii au asistat sambata, in zona Arcului de Triumf, la un ceremonial militar - o inedita pagina de istorie vie creata de Asociatia 'Traditia Militara' prin reconstituirea unor momente ale istoriei militare a Romaniei din perioada domniei principelui Alexandru Ioan Cuza .

Programul a inclus exercitii, manevre si manuiri de arme, executate de zece 'ostasi', conform regulamentelor militare din perioada cuprinsa intre anii 1859 si 1866. Foarte diferite fata de cele de astazi, demonstratiile au incantat publicul, cea mai remarcata diferenta fiind comanda 'La dreapta imprejur!', valabila in armata romana pana in anul 1876.

Cei prezenti la eveniment au putut admira uniforme de infanterie de linie modelul anului 1859, de vanatori pedestri modelul anului 1860 si replici de arme modelul anului 1898. De asemenea, bucurestenii au putut vizita expozitiile din incinta Arcului de Triumf, deschis sambata si duminica publicului larg cu ocazia sarbatoririi a 150 de ani de la infaptuirea Micii Unirii la 1859.

Manifestarile de la Arcul de Triumf au fost organizate de Primaria Capitalei, prin Administratia Monumentelor si Patrimoniului Turistic, impreuna cu Asociatia 'Traditia Militara'.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea