Social

#mormant #suleyman magnificul #inima Suleyman Magnificul

Cercetatorii cauta inima lui Suleyman Magnificul

O echipa de cercetatori maghiari a demarat o actiune de cautare a locului in care ar fi fost ingropata inima lui Soliman I, cunoscut si ca Suleyman Magnificul. Potrivit istoriei, inima acestuia ar fi ramas in Ungaria, dupa ce a pierdut lupta in urma asediului dein Sziget, in 1566.

Aceasta actiune are insa ca scop apropierea politica dintre Ungaria si Turcia. Potrivit profesorului universitar Norbert Pap, placa inscriptionata cu faptul ca inima lui Suleyman Magnificul ar fi fost ingropata pe campul de batalie a fost pusa, de fapt, in anul 1916 de catre preotul local din motive politice.

La acea data, Imperiul Austro-Ungar era aliat cu Imperiul Otoman, iar pentru a-si intari prietenia foloseau astfel de simboluri.

Acum, profesorul trebuie sa gaseasca adevaratul mormant al inimii sultanului tot din aceleasi motive politice, deoarece relatiile dintre Rusia si Ungaria sunt din nou foarte bune.
Totodata, miza gasirii mormantului o reprezinta unul sau doua hoteluri de trei stele si restaurarea castelului de la Sziget.

Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea