Social

#zika #virusul zika #cercetatori americani #cercetatori

Cercetatorii americani despre virusul Zika: "mai ingrijorator decat credeam"

Autoritatile sanitare americane au declarat despre virusul Zika ca situatia este "mai ingrijoratoare decat se credea initial" si au solicitat Congresului sa deblocheze fondurile suplimentare pentru cercetari.

 

Aceasta solicitare vine la doar doua luni dupa de administratia Obama a cerut Congresului 1,9 miliarde de dolari pentru efectuarea de cercetari in vederea descoperirii unui vaccin si al unor medicamente antivirale pentru tratarea acestei epidemii, poptrivit mediafax.ro

"Trebuie cu siguranta sa fim pregatiti. Tot ce cercetam cu privire la acest virus pare mai ingrijorator decat credeam initial", a declarat Anne Schuchat, directorul adjunct al Centrelor americane de Control si Prevenire a Bolilor (CDC).

"Continuam sa aflam lucruri in fiecare zi despre acest virus. Si cele mai multe lucruri pe care le aflam nu ne ofera nicio siguranta", a continuat aceasta.

Virusul Zika este transmis prin intepaturile tantarilor si se poate transmite si interuman, prin contact sexual.

Sursa foto: blog.chron.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea