Social

#cercetatori #vaccin #gripa aviara #gripa porcina

Cercetatorii americani anunta ca vor avea un vaccin pentru gripa porcina in doua-trei saptamani

Un vaccin impotriva gripei porcine ar putea fi gata pentru testare in cel putin doua saptamani. Cercetatorii americani care au gasit un vaccin si pentru tratarea gripei aviare incearca sa gaseasca un remediu pentru virusul H1N1, sperand ca in aproximativ 2-3 saptamani acesta sa fie gata pentru testele pe soareci de laborator.

Conform Realitatea TV, Centrul american pentru Controlul si prevenirea Bolilor (CDC) a inceput deja cercetarile in acest sens. Cercetatorii care au lucrat la gasirea vaccinului pentru virusul H5N1, care declanseaza gripa aviara , se va ocupa si de elaborarea vaccinului pentru gripa porcina.

Echipa este condusa de Suresh Mittal, profesor la scoala de a Universitatii Purdue, Indiana, care s-a declarat increzator in rezultatele pe care le vor obtine in urma cercetarilor. Mittal a declarat pentru AFP ca intentioneaza sa aplice o metoda asemanatoare cu cea care a condus la gasirea unui tratament pentru gripa aviara.

Se pare ca cercetatorii vor folosi un virus clasic de raceala care sa contina gena virusul H1N1 si vor stimula celulele pentru a crea in acelasi timp anticorpi si o protectie la nivelul celulelor cu scopul de a apara organismul de mutatiile suferite de virusul gripei, dupa cum noteaza AFP.

 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea