Social

#nicotina #tigari #fumat #planta de tutun #substante halucinogene

Cercetarii au descoperit cand si in ce zona a lumii au inceput oamenii sa fumeze

Mai multe mostre de par prelevate de la mumii descoperite in zona orasului chilian San Pedro de Atacama au aratat ca popoarele prehispanice din aceasta regiune cunosteau si foloseau planta de tutun in perioada cuprinsa intre anii 100 i.H. si 1450 d.H., potrivit unui material publicat recent de LiveScience.com.

De asemenea, consumul de nicotina avea loc la nivelul intregii societati, indiferent de statutul social sau averea fiecaruia.

"Ideea era ca in jurul anului 400 d.H, oamenii din regiunea San Pedro de Atacama fumau tutun din pipe si apoi au trecut treptat la inhalarea de dimetiltriptamina, DMT - o substanta cu proprietati halucinogene. Noi demonstram ca aceasta ipoteza este incorecta", potrivit lui Hermann Niemeyer, specialist in chimie organica de la Universitatea Chile din Santiago.

Cercetatorii spun ca fumatul si consumul de substante halucinogene erau inradacinate in cultura prehispanica, mai ales ca in acest spatiu geografic plantele de tutun cresc natural.

Concluziile acestei cercetari vor fi publicate in luna octombrie in revista "Journal of Archaeological Science" si indica faptul ca populatiile prehispanice din acest areal geografic au fumat in mod continuu, timp de sute de ani.

Sursa foto: e-stireazilei.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea