Social

#sistem termoficare #centrale interzise # centrale de apartament #bucuresti

Centralele de apartament vor fi interzise. Nicusor Dan: "Sistemul de termie va functiona rezonabil in 2-3 ani"

Centralele de apartament ar putea fi interzise in viitorul nu foarte indepartat. Desi multi bucuresteni sufera din cauza lipsei de apa calda si caldura, ediclul Capitalei sustine ca “sistemul de termie va functiona rezonabil in 2-3 ani”. In plus, nu incurajeaza montarea centralelor de apartament.

 

In ultima luna aproximativ jumatate din apartamentele din Capitala au duferit din cauza defectiunilor.  Oamenii au stat mai bine de o saptamana fara apa calda si caldura din cauza unei avarii la CET Sud. In tot acest timp s-au facut reparatii de modernizare, iar majoritatea locatarilor au acum apa calda.

"Am avut 4-5 zile de probleme generate de o avarie la CET sud, s-a rezolvat, azi 95% din blocuri au apa calda", a explicat edilul situatia din ultimele zile, potrivit digi24.ro.

Intreaga retea va fi refacuta complet in 10 ani, sustine ediul Capitalei.

"In luna februarie a fost cea mai buna functionare a sistemului de termie din ultimii ani. Cand o sa fie asta o situatie generala? Probabil ca in 2-3 ani. Cand o sa avem toata reteaua de care nu ne-am ocupat 30 de ani refacuta complet? Probabil ca in 10 ani. Dar o functionare rezonabila pentru oameni in 2-3 ani”,a mai spus Nicusor Dan. 

Cat despre instalarea de centrale termice de apartament, Nicusor Dan nu-I incurajeaza pe bucuresteni sa le instaleze.

"Nu dau sfaturi nimanui. Noi deservim 550.000 de apartamente, aproximativ jumatate din blocurile din Bucuresti. 

Ar fi o catastrofa pentru mediu ca aceste 550.000 de familii sa treaca brusc pe centrale cu gaz, pentru ca una e sa ai sute de mii de centrale pe gaz care scot fumul la inaltimea la care traim si alta e sa ai patru mari CET-uri la marginea orasului, calculate astfel incat fumul sa nu se duca spre cetateni (...).

Centrala termica de apartament va fi interzisa la un moment dat", a adaugat primarul Nicusor Dan.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea