Social

#cernobal #catastrofa nucleara #pericol toxic

Centrala nucleara de la Cernobal a ramas o bomba cu ceas

Autoritatile ucrainene se confrunta in prezent cu probleme grave in ceea ce priveste asigurarea securitatii sistemelor si instalatiilor nucleare de la centrala nucleara de la Cernobal , unde in 1986 a avut loc o catastrofa uriasa ale carei consecinte afecteaza si astazi nu doar Ucraina, ci si tarile vecine, a declarat luni, intr-o conferinta sustinuta la Kiev, ministrul ucrainean pentru situatii de urgenta Vladimir Sandra, citat de RIA Novosti.

'In pofida unor fonduri importante acumulate, exista dificultati serioase in ceea ce priveste lichidarea consecintelor tragediei de la Cernobal', a recunoscut inaltul responsabil ucrainean, indicand ca se refera in primul rand la intretinerea la un nivel acceptabil a sistemelor si instalatiilor nucleare si la mentinerea unui personal calificat.

In plus, in incinta cladirii distruse se afla in continuare o cantitate importanta de praf radioactiv, care ar putea oricand polua aerul. Dezastrul la Cernobal s-a produs in noaptea de 25 spre 26 aprilie 1986, o suprafata de 160.000 km2 din nordul Ucrainei, vestul Rusiei si Belarus fiind grav poluata cu emisii radioactive, aminteste agentia de presa citata.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea