Social

#cutremur romania #cutremur bucuresti # cutremur vrancea #cutremur

Cele mai periculoase zona din Bucuresti in caz de cutremur

In ultimul an, zona seismica Vrancea a fost foarte activa. In noaptea de sambata spre duminica, Romania a fost zguduita de unul dintre cele mai puternice seisme din ultimii 14 ani.

Cutremurul a avut loc la ora 3.38 si a avut o magnitudine de 5,8 grade pe scara Richter. Seismologii spun ca nu este exclus un cutremur mai mare in perioada ce urmeaza, insa nu pot prezice exact cand ar putea avea loc acesta.

Expertii spun ca nu este cazul sa ne ingrijoram inca, insa trebuie sa fim precauti, deoarece s-ar putea produce un cutremur mult mai puternic in orice moment. In cazul in care in Bucuresti ar avea loc un seism puternic, pestte 173 de cladiri din Capitala ar fi la pamant in doar cateva secunde.

Potrivit ultimelor date privind imobilele expertizate tehnic din punct de vedere seismic, actualizate de Primăria Capitalei în 9 septembrie, în Bucureşti sunt foarte multe imobile care necesită lucrări ample de consolidare, 173 fiind cu risc seismic extrem de ridicat, încadrate în clasa I, alte 183 fiind catalogate drept „pericol public".

Situaţii prezentate recent de Ministerul Dezvoltării indică faptul că în Bucureşti, un eventual cutremur ar avea efect foarte puternic în zonele Otopeni, Băneasa, Casa Presei şi Pantelimon, puternic în zonele Panduri, Militari, Dumul Sării, mediu în zonele Titulescu, Bălcescu, Balta Albă şi Gemeni, iar un efect scăzut s-ar înregistra în zonele Dâmboviţa, Metalurgiei şi IMGB.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea