Social

#universitati #invatamant #educatie #targ #bucuresti

Cele mai importante institutii de invatamant internationale vor fi prezente la Bucuresti la World Education Fair in acest weekend

Cei care doresc sa studieze in strainatate vor avea ocazia sa discute cu reprezentantii unora din cele mai importante universitati, colegii si licee internationale la cel mai important targ educational al anului. World Education Fair va fi organizat in acest week-end la hotelul Radisson Blu, unde se asteapta peste 5000 de vizitatori, in cele doua zile in care se desfasoara. Vizitatorii vor avea ocazia sa discute cu reprezentantii a 90 de institutii de invatamant din toata lumea despre ofertele de studii universitare, mastere, MBA, studii liceale, dar si tabere academice de limbi straine.

Targul este singurul de acest gen organizat in tara noastra si va avea loc si in Constanta si Craiova. “Am venit in intampinarea parintilor si copiilor care sunt interesati de studii in afara tarii cu un concept integrat de consultanta. Practic, sub emblema Educatie 360, la World Education Fair, se vor putea accesa informatii despre toate zonele educationale cu care un tanar vine in contact atunci cand doreste sa studieze in afara. si aici vorbim de informatii despre tabere academice, prin care tinerii se pot acomoda cu limba si sistemul din strainatate. Apoi, vizitatorii pot lua contact cu ofertele educationale ale celor mai prestigioase licee si colegii internationale. in cele din urma, tinerii care vor sa urmeze programe de licenta, master sau MBA in strainatate vor avea aici toate informatiile direct de la sursa, inclusiv cele legate de burse de studii si imprumuturi”, declara Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Studiile externe in IT sunt cele mai cautate de tinerii romani

In prezent sunt peste 45.000 tineri romani care studiaza in strainatate, la diverse nivele educationale, licee sau universitati, iar numarul acestora este in crestere cu aproximativ 20% pe an. Conform statisticilor IntergralEdu, tinerii romani care pleaca sa studieze in afara aleg in ordine urmatoarele domenii universitare de studiu: IT, business management, media si comunicare, management hotelier si inginerie.

In ceea ce priveste “destinatiile” universitare ale tinerilor romani, topul este dominat de Marea Britanie cu Coventry, Greenwich, Lancaster, urmata de Olanda (The Hague University of Applied Sciences) si Danemarca (VIA University). “1 din 3 tineri care vin la noi setati pe o anumita universitate din afara ajung sa isi modifice radical optiunile dupa discutiile cu consultantii nostri, chiar si in sensul schimbarii domeniului de studiu. Este foarte important ca tinerii care doresc sa studieze in strainatate sa isi faca o evaluare a resurselor si bagajului academic inainte de a porni pe acest drum. Din acest motiv, inca din primele clase de liceu, este esentiala discutia cu un consultant educational care sa faca o evaluare profesionala a tanarului inainte ca acesta sa decida ce profesie sa imbratiseze si unde sa se pregateasca pentru aceasta”, precizeaza Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Cine poate sa studieze in afara tarii

Cresterea procentului de tineri care studiaza in afara tarii de cetatenie a devenit un fenomen pan european, odata cu armonizarea strategiilor educationale la nivelul Uniunii Europene. Universitatile si-au adaptat ofertele educationale si si-au deschis mai larg portile pentru cetatenii de alte nationalitati, fie ca vin tot din zona de vest sau din partea de est a Europei. “Pentru un tanar roman absolvent de liceu, studiul universitar in strainatate a iesit de ani buni din zona inaccesibila. Adica facultatile din vest nu mai sunt dedicate doar elitelor sau celor cu posibiliati materiale consistente. Practic, orice tanar care doreste sa faca acest pas si a luat chiar si o nota mai mica la Bacalaureat, poate sa studieze in afara. Doar ca trebuie sa stie sa caute universitatea care i se potriveste, iar aici revenim la importanta rolului unui consultant educational, care il poate directiona. Totodata este important ca tinerii care doresc sa plece la studii in strainatate, sa inceapa pregatirea cu 3-4 ani inainte si pregatirea dosarului cu cel putin un an inainte de inceperea studiilor. Majoritatea universitatilor, dupa deadline-urile setate, raman insa cu locuri disponibile, prin urmare, tinerii romani care au pierdut prima sansa de admitere, pot incerca si pe ultima suta de metri”, adauga Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Cat costa studiile universitare in strainatate

Pe langa evaluarea profesionala, tanarul si familia sa trebuie sa fie constienti de implicatiile financiare ale unui astfel de traseu. “in ciuda perceptiei generale, costurile studiilor in strainatate au devenit foarte accesibile in ultimii ani, gratie sistemelor de burse si imprumuturi acordate de diverse state. Costurile mai mari, care nu sunt luate in calcul de multe ori, vin din acoperirea traiului zilnic. si aici vorbim de o medie cuprinsa intre 8.000 si 12.000 euro pe an, care acopera chiria, biletele de avion, asigurarea de sanatate si banii de buzunar, pentru o tara din UE”, explica Ana Maria Papp, Manager Departament Universitati, IntegralEdu.

Taxele de scolarizare pentru studii universitare pot fi acoperite prin imprumuturi oferite de guvernele statelor respective, cum se intampla, de exemplu, in Marea Britanie si Olanda. in acelasi timp, tarile nordice nu percep taxe de scolarizare pentru cetatenii UE, insa nivelul de admitere este competitiv, iar numarul de locuri limitat.

In Marea Britanie taxele de scolarizare pot ajunge la 9000 de lire pe an, iar in Scotia la 1820 lire. Ambele sunt acoperite de imprumuturi acordate de stat, iar criteriile de eligibilitate sunt usor de atins. in schimb intregul proces de acordare poate fi descuranjant uneori din cauza procedurilor. in Olanda taxele de scolarizare ajung la 1984 euro pe an, care pot fi acoperite prin intermediul unui imprumut. Atat Marea Britanie cat si Olanda au conditii de rambursare rezonabile. Cei care sunt interesati de studii in Marea Britanie trebuie sa cunoasca faptul ca pe langa taxele de scolarizare, se adauga costul cu cazarea, care poate varia intre 4000 si 6500 lire pe an si banii de buzunar, pentru care trebuie avuta in vedere o suma care incepe de 300 – 500 lire pe luna.

Nou pentru 2016, studentii romani işi pot finanţa si studiile postuniversitare sau MBA in Marea Britanie cu imprumuturi acordate de Guvernul Britanic si Departamentul de Business Inovation. Mai precis, incepand cu anul universitar 2016 – 2017, s-a aprobat acordarea de imprumuturi si pentru programele postuniversitare sau de MBA pentru studenţii romani. Valoarea maxima a unui imprumut pentru studii postuniversitare in Marea Britanie este de 10.000 de lire sterline si este valabila pentru toate programele si formele de invatamant.

Ce se va intampla la World Education Fair

Tabere educationale cu reduceri

Vizitatorii vor gasi la World Education Fair si cea mai completa ofera de tabere educationale pentru copii si tineri de toate varstele, dar si pentru adulti. Mai mult, organizatorii au pregatit oferte exceptionale de tabere educationale care pot fi rezervate direct la targ, din peste 300 de oferte din Europa si America de Nord. EduTaberele individuale in strainatate vor avea la targ discount-uri de la 5 pana la 20%, valabile doar in cadrul evenimentului. Vedeti AICI centrele de limbi straine participante.

Oferte pentru studii gimnaziale sau licee

Cei interesati de studii gimnaziale sau liceale in strainatate pot discuta cu reprezentantii unora dintre cele mai bune institutii de tip boarding sau college. De asemenea se va putea discuta si despre bursele pe care le ofera tinerilor romani.

Intalniri cu cele mai importante universitati internationale

La World Education Fair vor aea loc intalniri cu universitati prestigioase din Europa si SUA, discutii individuale si sprijin din partea consultantilor IntegralEdu in tot procesul de alegere corecta, aplicare si pregatire pentru viitoarele studii. Vor fi prezente universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Italia, Austria, Estonia, Spania si Belgia. Vezi aici lista institutiilor participante.

Cei interesati care vor sa faca un program de mastere sau MBA in strainatate vor fi asteptati cu vesti bune. incepand cu 2016 si aceste programe sunt finantate de catre Guvernul Britanic, deci se poate beneficia de un imprumut studentesc.

Concursul Teenagers Today

In cadrul evenimentului va avea loc si alegerea castigatorilor concursului Teenagers Today - Concurs de creatie artistica - scurt metraj in limba engleza, unde toti participantii pot viziona filmele finaliste si pot vota cu tichetul primit la intrare.

Participarea la World Education Fair este gratuita si se face worldeducation.ro.

Despre IntegralEdu

IntegralEdu este cel mai important consultant educational din Romania pentru studii in afara tarii. Grupul de firme INTEGRAL are o experienta internationala de peste 24 de ani in consilierea elevilor, parintilor si a tuturor celor interesati de alegerea celor mai bune programe educationale si institutii de invatamant din strainatate, studii gimnaziale, liceale, universitare si centre de limbi straine. Prezenta in Romania din anul 2008, IntegralEdu este cea mai mare companie de consultanta in educatie la nivel local si reprezinta peste 500 de institutii de invatamant de top din Europa si SUA. IntegralEdu organizeaza cele mai mari targuri de consultanta educationala pentru studii in strainatate in cadrul carora elevii, studentii si parintii acestora au ocazia sa intalneasca reprezentantii unor scoli si universitati de prestigiu din intreaga lume. Pentru mai multe informatii puteti accesa www.Integraledu.ro, www.worldeducation.ro si pagina de FB www.facebook.com/Integraledu.ro.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea