Social

Cele mai cautate statiuni de familie din lume

Sunt statiunile dedicate exclusiv familistilor. In regim All Inclusive ai totul asigurat:
pensiune completa, atentii si programe speciale pentru copiii tai

Vacanta se apropie de perfectiune si daca te gandesti la costul unui pachet turistic. O noapte de cazare intr-un resort de 5* e mai ieftina decat cea intr-un super hotel european.

Pare inacceptabil ca parintii sa se rasfete in vacanta in timp ce copiii asteapta cuminti acasa. Traim vremuri noi: macar o data pe an, cei mici isi insotesc parintii intr-un sejur programat cu ceva vreme inainte.

Astazi vacanta cu familia castiga teren, iar agentiile de turism mizeaza pe aceasta moda incluzand in ofertele lor pachete speciale pentru familisti; mai mult, propun reduceri semnificative la servicii de baby-sitting, kindergarden sau distractii pentru copii.

Astfel, cu sume intre 330 si 2.500 $, poti avea un super sejur care include cazarea intr-un resort hotel si transportul pana la destinatia aleasa.

Potrivit publicatiilor de turism occidentale, cele mai tari statiuni pentru familii sunt in SUA, Mexic si in insulele situate in apropierea continentului american.

Atlantis, Paradis Island - Bahamas
330 $/noapte/pers./dbl - 2.325 $/noapte/pers./apartament

Altfel spus, o combinatie de top intre Las Vegas si SeaWorld. Principalul punct de atractie al resortului il reprezinta parcul acvatic care se intinde pe o suprafata de 14 acri. Tot in cifre, parcul inseamna un acvariu de un million de galoane de apa sarata, adica aproximativ 4 milioane de litri, o laguna populata cu rechini, un rau tropical pe care te poti plimba cu barca si cinci super piscine.

Situat in Paradise Island din Bahamas, Atlantis adaposteste si cel mai mare habitat marin in aer liber din lume. Pentru a observa mai bine fauna si flora acvatica de aici, fa snorkeling, iar daca nu-ti place apa, observa-le de la distanta, fie de pe pontoane, fie din tunelele subacvatice din sticla.

Cei mici pot fi lasati in sigurana in tabara pentru copii , unde vor fi in grija permanenta a persoanlului calificat. Intre timp, te poti bronza in liniste pe una dintre cele 17 plaje sau intr-unul din cele 17 restaurante care nu fac nota discordanta cu luxul de aici. O seara perfecta in Atlantis poate insemna, in functie de preferinte, relaxare la spa sau putina adrenalina intr-un cazinou.

Preturile pornesc de la 330 $ pe noapte de persoana intr-o camera dubla si ajung pana la 2.325 $ pe noapte de persoana intr-un apartament de lux.

Kona Village Resort - Hawaii
530 $/noapte/pers./dbl

Hawaii nu se lasa mai prejos. Pe langa plajele superbe si peisajele fantastice, arhipeleagul inseamna si resorturi care de care mai tari. Recomandarea specialistilor e Kona Village Resort. Aici, in centrul atentiei se afla copiii. Lor li se ofera lectii de hula, programe de "descoperiri marine", jocuri pe plaja si lectii de inot.

In cazul adolescentilor, de exemplu, exista enetertaineri atat in timpul zilei, cat si noaptea cand pot face excursii si focuri de tabara. Tarifele pornesc de la 530 $ pe noapte de persoana, cazare in camera dubla in regim all-inclusive.

Club Med Ixtapa - Mexic
700 $/pers./dbl./sejur 8 zile

In prezent ClubMed inseamna peste 100 de locatii in toata lumea, din Africa pana in Alpi. Una dintre cele mai populare insa ramane Club Med Ixtapa din Mexic, pe coasta Pacificului. Situat la 100 de kilometri nord de Acapulco, clubul all-inclusive iti pune la dispozitie atat programe pentru adulti cat si pentru copii cu varsta intre 4 luni si 17 ani.

Aici pot invata sa mearga cu rolele, pot inota impreuna cu delfinii sau merge cu vaporasul. Parintii au la dispozitie salile de sport si plajele unde pot face fitness, aquafitness, polo sau pot juca tenis, mini golf, mini fotbal, volei, baschet.
Pentru un sejur de 7 nopti, in regim total all inclusive, preturile pornesc de la 700 $ de persoana, cazare in camera dubla.

Grand Floridian Resort&Spa
349 $/noapte/pers./dbl.

Statiunea celebra pe plan mondial e alcatuita din parcuri tematice - Magic Kingdom , Studiourile MGM, Regatul Animalelor, trei parcuri acvatice, mai mult de 20 de hoteluri, opt terenuri de golf si o multime de atractii. Cu toate acestea, in calitate de prainte ai putea sa te simti dezamagit la un moment dat.

Asta pentru ca toata lumea, inclusiv copilul tau, asteapta cu sufletul la gura aparitia personajelor preferate din desenele animate. Minusuri? Pretul mancarii, destul de piperat si dificultatea de a gasi un restaurant care sa serveasca cockteiluri reci sau macar o bere de la gheata.

Cu toate acestea, o excursie la Grand Floridian Resort & Spa, care face parte din regatul Magic, merita: te vei bucura cu siguranta mai mult decat copiii. Tarifele pornesc de la 349 $ pe noapte de persoana in camera dubla.

Vecinii nostri au cu ce

Albena , Bulgaria. Situata pe litoralul Marii Negre, statiunea - inconjurata de verzi si pitoresti coline - este dedicata turismului familial, dispunand de absolute orice isi poate dori o familie intr-o vacanta.

Super hoteluri si cluburi scandinave, dotate cu piscine - chiar si pentru cei mici, dicoteci si baruri (inclusive pentru micutii care-si pot comanda singuri, la alegere, oricare din cele 18 cockteiluri trecute pe tabla) -, terenuri si sali de sport, ori de jocuri, plus gradinite, diferite atractii si personal specializat.

Lungimea plajei Albenei este de 6 kilometri iar nisipul fin si auriu transforma statiunea intr-una din cele mai frumoase din Europa.

Albena, care include si rezervatia naturala Baltata, dispune de toate serviciile administrative: centru medical, policlinica, stomatologie, posta, magazine, politie si statie de pompieri. Ca fapt divers: in statiune sunt instalate 200 de camere de luat vederi.

Resorturile de tip all inclusive se afla in zona de sus a Albenei. Recomandam Hotel Ralitsa 3*. Cu 42 E pe zi de persoana ai cazare in regim all inclusive la un hotel de 3*.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea