Social

#idei cadouri #cadouri #cadouri casa noua

Cele mai bune idei pentru cadouri de casa noua

Traditia cadourilor de casa noua apare in multe culturi. In vremurile medievale se obisnuia ca la finalul constructiei casei sa se faca o masa de multumire pentru cei care au ajutat la constructie. Participantii la aceasta celebrare aduceau cadouri menite sa usureze traiul noilor proprietari, precum produse alimentare, plante, animale domestice sau lemne. Trecerea timpului a schimbat obiectele oferite insa a pastrat intentia din spatele acestor cadouri.

 

In cultura romaneasca, cadourile de casa noua sunt mici ajutoare pentru tinerii casatoriti la inceput de drum, pentru familia ce s-a mutat in casa noua, sau pentru pritenii ce si-au gasit locuinta.

Bucuria adusa de mutarea intr-o casa noua sau achizitionarea unei locuinte este unica si are o importanta mare in viata noastra. Deci, este firesc sa daruim cadouri care sa simbolizeze urarile noastre de bine adresate noilor proprietari.

Ce simbolizeaza cadourile de casa noua

In cautarea de cadouri de case noua, este important sa stii simbolistica obiectelor ce le poti darui:

  • Unele persoane ofera solnite si pachete de sare deoarece sarea este un simbol al belsugului si a prosperitatii financiare.
  • Daca vrei sa le urezi noilor proprietari o viata dulce, fara greutati, te poti orienta spre miere sau zahar.  
  • Simbol al belsugului si bunastarii – painea – este unul din cadourile de casa noua ce au rezistat trecerii timpului, fiind oferita de la inceputul acestei traditii.
  • Poti ura veselie si bucurie in noua casa cu un cadou clasic cum este o sticla de vin bun.
  • Orice casa are nevoie de stabilitate si caldura, asadar, poti ura gazdelor aceste sentimente frumoase prin oferirea de obiecte din lemn, fie ele decorative sau cu scop practic.
  • Un camin nou are nevoie de lumina si armonie, lumanarile oferite in dar transmit acest lucru.
  • Exista si unele obiecte care in ciuda naturii lor practice pot avea o simbolistica negativa. Un astfel de exemplu sunt cutitele care semnifica conflict si neintelegeri.

Cum alegem cadourile de casa noua

Pentru a alege un cadou de casa noua perfect pentru persoanele dragi, este indicat sa iei in considerare cateva aspecte esentiale:

1. Relatia pe care o ai cu gazdele – Daca mergi la celebrarea de casa noua pentru o persoana ce nu o cunosti foarte bine, sau o simpla cunostinta este indicat sa alegi cadouri impersonale si practice.

In cazul prietenilor apropiati sau rudelor situatia se schimba. Atunci cand persoana careia ii faci cadoul iti este apropiata vei sti mai bine care ii sunt gusturile si nevoile. Optiunile de cadouri devin nelimitate: cadouri simbolice, cadouri personalizate sau amuzante, iti stau la dispozitie.

Cand este vorba de persoane din familie, cum sunt parintii, copiii, sau fratii, darurile pot avea o valoare mai mare, cum ar fi electrocasnicele si piesele de mobilier. Daca e nevoie de un cadou pentru nasi sau fini, va trebui sa iei in considerare cat de apropiati esti de acestia. Pentru cei cu care intretii relatii bune poti sa alegi chiar si daruri substantiale, fie ele decoratiuni sau obiecte practice pentru locuinta.

2. Pasiunile si hobby-urile gazdei – cel mai usor este sa faci cadouri persoanelor care au pasiuni bine definite. Nu doar ca vei arata ca ai fost atent la obiceiurile gazdei dar vei oferi un cadou care va avea succes garantat.

3. Nevoile proprietarului – Sa bifezi o nevoie de pe lista este un lucru foarte satisfacator.  In cazul in care proprietarul a mentionat la un moment dat ca are nevoie de un anumit obiect, ii poti face o bucurie prin daruirea acestuia. Avantajul daruirii unui cadou care sa satisfaca o nevoie este ca gazda isi va aminti de tine de fiecare data cand foloseste obiectul.

In cazul in care nu esti sigur de alegerea facuta, poti pastra bonul dat de magazin pentru returnarea ulterioara. Iar pentru obiectele ce se pot strica usor sau pot prezenta defecte de fabricatie, poti oferi destinatarului si certificatul de garantie.

In continuare vom enumera cateva idei de cadouri de casa noua cu care nu vei da gres:

1. Lenjerii de pat

Nu poti da gres cu lenjerie de pat de calitate. Lenjeriile de pat sunt esentiale pentru un somn bun si este chiar indicat sa le schimbam des pentru a evita adunarea de praf si acarieni in acestea.

Daca vrei sa faci un cadou memorabil, care sa reziste, pentru care gazdele sa iti fie cu adevarat recunoscatoare, iti recomandam lenjeria de pat din damasc. Lenjeria de pat din damasc se remarca prin calitatea ridicata si rezistenta in timp. Damascul este un bumbac egiptean de cea mai buna calitate, care devine tot mai moale si placut la atingere cu fiecare spalare.

2. Prosoape

Daca stii ca destinatarul cadoului nu dispune de prea mult spatiu cel mai bine este sa te orientezi spre daruri practice ce nu ocupa mult loc. Prosoapele de baie sunt perfecte in ceea ce priveste utilitatea. Alese cu grija, prosoapele se pot integra in designul baii si pot oferi un aspect primitor.

3. Masuta de cafea

La momentul celebrarii de casa noua, cel mai probabil, proprietarii vor fi terminat de decorat locuinta in linii mari. Insa este posibil sa nu fi finisat si elementele de detaliu ale decorului precum decoratiunile de pe pereti sau masuta de cafea. Aceasta este sansa ta sa daruiesti o masa de cafea sau o masa pliabila, ce se vor dovedi utile in orice casa si nu vor ocupa mult spatiu. In acest sens, masuta de cafea este perfecta pentru a finaliza decorul livingului.

4. Plante

Plantele fac parte din categoria cadourilor simbolice. Anumite plante sunt simboluri ale bunastarii, belsugului, prosperitatii si norocului in familie. Cand vine vorba de plante, optiunile sunt variate: plante lemnoase sau cu flori, oferite in ghivece decorative din ceramica, metal sau bambus ce vor aduce un strop de viata in orice casa.

5. Rafturi

Rafturile sunt piese de mobilier mici si practice ce au rolul de a oferi spatiu de depozitare si completa decorul locuintei. Fiind piese de decor de detaliu, este foarte posibil ca gazdele sa nu fi apucat sa le achizitioneze deci le vei face cu siguranta o bucurie.

Mutatul intr-o locuinta noua se poate poate dovedi stresant si obositor, dar nu este nevoie ca si alegerea cadoului de casa noua sa fie la fel. Foloseste acest prilej pentru a-ti intari relatia de prietenie cu gazdele!

Speram ca acest articol te-a inspirat sa alegi un cadou practic si placut care sa iti ajute cunoscutii sa se acomodeze in noua locuinta!

Sursa foto: freepik.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea