Social

#angajat #buget #concediu fara plata

Cele 8 zile de concediu fortat vor fi stabilite de angajati si sefi

Zilele de vor fi stabilite de conducerea fiecarei institutii in urma unor discutii cu angajatii. In lunile noiembrie si decembrie, bugetarii sunt fortati sa stea acasa opt zile.

"Acest lucru este lasat la dispozitia ordonatorilor de credite, pentru a discuta cu salariatii bugetari", a explicat premierul interimar, Emil Boc.

Legea reorganizarii institutiilor si autoritatilor publice, care prevede zece zile de concediu fara plata in perioada octombrie-decembrie, va intre in vigoare in aceasta saptamana dupa ce a fost declarata legala de catre Curtea Constitionala.

Legea de reorganizare a unor institutii si autoritati publice, care intra in vigoare in aceasta saptamana, face referire la zece zile de concediu fara plata, in perioada octombrie-decembrie.

Cele zece zile au fost reduse la numai opt pentru ca legea nu poate fi aplicata retroactiv.

Economiile la buget in urma reducerii cheltuielilor salariale vor fi de 1,28 miliarde de lei, din care 640 de milioane de lei in 2009 si inca 640 de milioane in prima luna a anului urmator, conform Gandul.

Sindicatele politistilor au anuntat ca vor cere planificarea consecutiva a celor patru zile de concendiu fara plata pe care trebuie sa le ia in fiecare luna. 

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea