Social

#politica #uniune maghiara # partide maghiare

Cele 3 formatiuni politice maghiare din Romania ar putea fuziona

Partidul Civic Maghiar (PCM), Uniunea Democrata a Maghiarilor din Romania (UDMR) si Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania (PPMT) ar putea fuziona. Propunerea ii apartine lui Szasz Jeno, presedintele PCM, care a inaintat si un nume pentru noua formatiune: "Uniunea Maghiarilor".

Szasz Jeno spune ca a trimis aceasta propunere liderilor UDMR Si PPMT, Kelemen Hunor, respectiv Toro T. Tibor.

"Noi, PCM, acum am propus Uniunea Maghiarilor ca o noua organizatie juridica, ca sa participam impreuna la alegerile parlamentare. Ca sa fie ca o nationala, daca vorbim intr-un limbaj sportiv. Sa nu trimitem cluburi la alegerile parlamentare, ci o echipa comuna, ca si o nationala, pentru noi toti, care sa ne reprezinte pe toti. Speram ca aceasta initiativa va avea sustinere si din partea UDMR si a PPMT. Am trimis o astfel de scrisoare si domnului Kelemen Hunor si domnului Toro T. Tibor", a declarat Szasz Jeno.

El mai spune ca se pot aduce in discutie mai multe variante legate de formarea noului partid: fie fuzionarea formatiunilor politice maghiare existente, fie prin intemeierea unui partid care sa "deserveasca organizatiile componente la alegerile parlamentare".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea