Social

#pericol ibuprofen #ibuprofen #infarct #medicament

Cel mai vandut medicament pentru dureri poate provoca infarct! Cu siguranta si tu il iei!

Unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru calmarea durerilor si reducerea inflamatiilor, ibuprofenul, creste riscul accidentelor vasculare si al infarctului in randul persoanelor care il folosesc in exces.

Agentia Europeana a Medicamentului a scos in evidenta, intr-un comunicat publicat ieri, 13 aprilie, ca dozele zilnice care depasesc 2.400 mg ii pun in pericol pe pacientii care se trateaza cu medicamente pe baza de ibuprofen.

Administrarea unei cantitati mai mici de 1.200 mg pe zi nu prezinta riscuri, asa ca cea mai mare parte dintre pacienti pot fi linistiti, intrucat medicii recomanda in general administrarea a 3 doze pe zi de 200 - 400 mg pentru adulti.

Ibuprofenul se numara printre cele mai bine vandute medicamente inca de la aparitia sa pe piata, in anii 60 si poate fi achizitionat fara reteta din farmacii. Acesta se gaseste sub diverse denumiri comerciale, dintre care cele mai populare sunt Nurofen, Advil sau Ibalgin.

Sursa foto: deleteaddiction.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea