Social

#sustinerea valorilor familiei #bor #indemn #mars #protest #biserica ortodoxa romana

Cel mai mare mars organizat de BOR! Care este motivul

Biserica Ortodoxa Romana a anuntat organizarea celui mai mare mars, la nivel national. Marsul isi propune sustinerea valorilor familiei crestine traditionale. Totodata, Biserica isi arata sustinerea fata de lupta anticoruptie.

Decizia a fost luata in sedinta de ieri a Sfantului Sinod care, totodata, si-a reinnoit apelul la dialog si responsabilitate sociala, in contextul protestelor masive din ultima perioada, dupa adoptarea de catre guvern a ordonantei de modificare a Codurilor Penale. Este pentru prima oara cand BOR organizeaza o manifestatie de asemenea amploare.

Potrivit unui comonicat de presa al Patriarhiei, in timpul sedintei s-a decis "binecuvantarea si sprijinirea organizarii la nivel national a Marsului pentru viata 2017 – "Ajuta mama si copilul. Ei depind de tine". Acest eveniment se va desfasura in dupa-amiaza zilei de sambata, 25 martie 2017 (sarbatoarea Bunei Vestiri). Prin acest eveniment se marturisesc, la nivelul tuturor eparhiilor Patriarhiei Romane, valorile familiei crestine traditionale"., potrivit mediafax.ro.

"In contextul fenomenului emigratiei actuale, Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane ii indeamna pe toti parintii care lucreaza in strainatate fie sa ia copiii cu ei, fie sa se intoarca acasa la copii, intrucat acestia sufera in mod deosebit din cauza lipsei prezentei fizice si afective a parintilor", se arata in comunicat. In contextul protestelor care continua in toata Romania, pentru a doua oara intr-o saptamana, BOR a reluat apelul la "rugaciune, dialog si responsabilitate sociala pentru a fi depasite starile conflictuale din societatea de azi". Apelul a fost facut pentru prima data pe 3 februarie, ocazie cu care Biserica a si-a aratat sustinerea fata de lupta anticoruptie.

"Societatea romaneasca este foarte tulburata in aceste zile, deoarece exista un conflict intre institutii majore ale statului si, ca atare, o polarizare in randurile populatiei. Desi neutra din punct de vedere politic, Biserica nu este indiferenta in plan social, ci recepteaza orientarile sau dorintele majore ale poporului: dreptatea sociala, diminuarea saraciei si cresterea nivelului de trai. In acest sens, trebuie continuata lupta anticoruptie, iar cei vinovati trebuie sanctionati, deoarece hotia si furtul degradeaza societatea in plan moral si material. Totodata, lupta impotriva coruptiei nu trebuie folosita in scopuri politice partinice, iar sanctionarea si folosirea penitenciarelor nu trebuie confundata cu exterminarea, deoarece scopul acestora este indreptarea si reintegrarea sociala a celor care recunosc si regreta faptele rele pe care le-au savarsit", se arata in luarea de pozitie a BOR de pe 3 februarie.

Sursa foto: romaniatv.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea